Собственик, прехвърлил автомобила си до 27 декември 2017 г. ще

...
Собственик, прехвърлил автомобила си до 27 декември 2017 г. ще
Коментари Харесай

След продажба на автомобил КАТ ще прекратява служебно регистрацията на досегашния собственик

Собственик, трансферирал автомобила си до 27 декември 2017 година ще може да подаде копие на документа за продажба в " Пътната полиция " до края на 2023 година Така регистрацията на негово име ще бъде прекъсната по длъжностен път. Това утвърдиха депутатите, гласувайки на първо четене промените в Закона за придвижване по пътищата. 

Промените се постановат поради купувачи, които не записват добито транспортно средство и то продължава да се води като благосъстоятелност на продавача, като сега няма законов ред, по който продавачът да отбрани правата си. 

Благодарение на поправката в закона, след подаване на документа регистрацията на пътното транспортно средство се приключва служебно, а в автоматизираната осведомителна система от отдел " Пътна полиция "  се вписват данни за купувача, номер и дата на документа за прекачване на собствеността.

От своя страна " Пътна полиция "  издава уверение, което съдържа информация за датата на прехвърлянето и датата на служебното преустановяване на регистрацията. Разпоредбите ще се ползват и когато собствеността на автомобила е трансферирана на разположение, което не е български жител, или договорът е подписан отвън територията на България. 

Законопроектът е импортиран от Министерски съвет и е направен в осъществяване на уговорките на Република България като държава-членка на Европейския съюз (ЕС). Текстовете плануват основаване на електронна платформа за издание на информация от постъпили сигнали на участници в придвижването. С промените ще се разшири приложното поле на процедурите за сигурност на пътната инфраструктура.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР