Собственик на Rivian описа подробно нещата, които „мрази“ в електрическия си камион една година след като го притежава – но това все още е любимото му превозно средство

...
Техническият YouTuber Зак Нелсън каза, че е подложил своя камион
Коментари Харесай

Техническият YouTuber Зак Нелсън каза, че е подложил своя камион Rivian R1T на тест през миналата година.

Нелсън откри някои проблеми с електромобила, включително врати, които не се оттичат и замърсяват ходовата му част.

Въпреки това той каза, че представянето му превъзхожда всички проблеми и е все още любимото му превозно средство.

Техническият YouTuber Зак Нелсън, известен също като JerryRigEverything, посочи няколко проблема, които е имал със своя Rivian R1T след една година притежание и над 10 000 мили шофиране – от врати, които са пълни с вода към растение, растящо в ходовата част на неговия EV.

„R1T е електрически камион и бих предположил, че електрически камион би могъл да прави неща с камиони“, каза Нелсън във видеоклип в YouTube, посочвайки някои от нещата, които „мрази“ в превозното средство.

Нелсън, който управлява компания за извънпътни инвалидни колички, наречена Not A Wheelchair, каза, че е напълнил леглото на камиона с всякакви неща – от кон изпражнения до мръсотия и чакъл — и го използва, за да тегли над 11 000 паунда и дори да излезе извън пътя с него. Извън някои „супер дребни проблеми“, като счупен тон и подмяна на амортисьор в гаранция, Нелсън каза, че има някои проблемни области, които смята, че са „доста голяма работа“.

 

Във видеоклипа си в YouTube Нелсън посочва, че водата е попаднала във вратите на колата му и е плиснала дори след като автомобилният производител разшири вентилационните отвори на вратите, за да помогне за изтичането на повече течност.

Друг „основен проблем“, изтъкнат от YouTuber, е, че удължаващият се капак на R1T върху леглото на камиона – което улеснява за теглене на неща като дървен материал — може да позволи рохкава почва и чакъл да запълнят затворената ходова част на превозното средство през прорези от двете страни на вратата на багажника.

„Вероятно има солидни две или три лопати, пълни с пръст , конски изпражнения и мулч там долу, до който нямам достъп и сега завинаги мъкна тази шепа камъни“, каза Нелсън във видеото. „И да не говорим, че там долу са батерията и компонентите с високо напрежение.“

Историята продължава

Във видеото Нелсън показа, че в ходовата част на неговия EV има толкова много рохкава почва, че растение е започнало да растат във вдлъбнатините на колата му - натрупване, което може да причини ръждясване на камиона.

Говорител на Rivian каза пред Insider, че компанията винаги търси начини да подобри превозните си средства.

„Създатели като Зак са фантастичен прозорец към това как нашите продукти позволяват всякакви преживявания, мръсотия и всичко останало“, каза говорителят в изявление по имейл. „Когато нещата се объркат, ние разполагаме с национален и нарастващ сервизен екип, който е в състояние да адресира проблемите и да върне хората обратно на пътя възможно най-бързо.“

„Вълнуващо е да шофирам дори година и половина след първото ми шофиране“

Въпреки някои от нещата, които казва, че мрази в превозното средство, Нелсън – който е притежавал и е карал голямо разнообразие от автомобили от Tesla Roadster и Model X до F- 150 Lightning — каза пред Insider, че камионът все още е любимото му превозно средство, което някога е карал.

„Това е камион с характеристиките на спортна кола, но с всички способности на камион. Наистина ми харесва управлението и ускорението .. Когато теглите нещо, едва можете да разберете, че е там. Толкова е здрав и мощен, че кара камион, задвижван с газ, да се чувства архаичен", каза Нелсън.

"Вълнуващо е да караш дори година и половина след първото ми шофиране с него“, добави той.

Нелсън каза на Insider, че е очаквал да занесе колата за различни ремонти като първи осиновител, но е бил приятно изненадан от компанията обслужване на клиенти, широка гаранция и липса на сериозни проблеми с контрола на качеството.

„Това е нещо като скок на вярата да купиш камион от нова автомобилна компания, особено защото трябва да се притесняваш дали те имат това, което отнема, за да остане в бизнеса", каза той. „Но се включих и не мога да кажа, че съжалявам.“

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР