Собственик на няколко врачански фирми е измислил работеща схема за

...
Собственик на няколко врачански фирми е измислил работеща схема за
Коментари Харесай

Само в BulNews! Вижте как се правят успешни избори във Враца /цялата схема/

Собственик на няколко врачански компании е измислил работеща скица за правене на сполучливи избори, научи организация BulNews.
В редакцията на медията пристигна някогашен служащ, който разкри по какъв начин от години тогавашният му шеф въздейства върху вота в регионалния център. По негова молба спестяваме името му, както и това на компанията, в която е работил. Жокер е, че предприемачът към този момент не се занимава интензивно с политика.
По негови думи, от близо 15 години, месец преди изборите целият колектив от към 250 индивида се събира на среща със своя шеф. На нея всеки получава общителна покана да даде лист с 10 имена на хора, за които подсигурява, че ще гласоподават за избрана партия или претендент, посочена от предприемача. Към всяко име би трябвало да има телефонен номер и секцията, в която тези гласоподаватели ще дадат своя избор. В деня на гласуването близки негови хора звънят на чиновниците, с цел да ревизират дали се извършват уговорките. След вота същите хора на предприемача организират самостоятелни срещи с всеки един служащ, с цел да схванат дали сее работило по контрактуваната скица.
През миналите години чиновниците се стараят да бъдат правилни, защото знаят, че техният шеф има по какъв начин да научи дали са спазени поетите задължения.
За всичките тези старания служащите не получават пари на ръка, само че все пак с готовност извършват молбата за поддръжка от началника си.
Тайната се крие в отношението на предприемача през времето, когато не е почнала предизборната акция. Той обгрижва чиновниците си, като постоянно е подготвен да им помогне в персоналния живот. Случвало се е да окаже подпомагане при тегленето на ипотечен заем, с цел да може неговия служащ да получи по-изгодни условия. Помагал е с достъп до почитан доктор, който да приложи вярното лекуване на болен човек от някое от фамилиите им. Често се случва служащ да има потребност да прекара багаж или някакъв товар, за което получава подпомагане, без да заплаща потреблението на служебния автомобил. Бизнесменът даже и постоянно намира работа на техни родственици, защото има съществено въздействие в общинската и регионалната администрации.
Човекът, който описа за отношението на своя шеф, уточни десетки случаи, в които негови сътрудници, в това число и той самият, са получили подпомагане от работодателя си, освен това изцяло гратис. Всички чиновници знаят, че от самото начало могат да разчитат на 100% на предприемача, без това да е написано в какъвто и да е контракт.
Вероятно и това е повода близо 90% от хората, които са посочени в описите, да удържат на думата си и да гласоподават за точната партия или претендент.
В неговите компании работят към 250 индивида, като всеки един от тях обезпечава по спомагателни 10 гласа. Като се прибавят неговите родственици и другари, в деня на вота той управлява към 3 000 гласа, които значително трансформират везните в интерес на подкрепяната от него партия или претендент.
Така изцяло законно единствено един предприемач на процедура показва метод за печелене на избори във Враца, без това да нарушава самия закон.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР