Собственик на нощни клубове в Бургас, обвинен за смъртта на

...
Собственик на нощни клубове в Бургас, обвинен за смъртта на
Коментари Харесай

Съдят бизнесмен за катастрофа със загинала рускиня

Собственик на нощни клубове в Бургас, упрекнат за гибелта на 79-годишна рускиня, починала при пътен случай край Тънково, ще бъде изправен на следващия ден пред Окръжния съд.  Информацията оповестяват от преслужбата на магистратурата. Подсъдимият е предприемачът Веселин Балев.  

Според обвиняването, на 4 юни 2015 година Балев карал „ Мерцедес “ с немска регистрация по пътя от Бургас за Варна, когато пред  комплекс „ Съни Дей-3 ” по несъобразителност блъснал стара съветска туристка.  Жертвата- Тамара Тарасова пристигнала в България три дни по-рано. Отседнала била в същия комплекс.

Към 21.30 часа във съдбовната вечер пресичала пътното платно, когато била ударена от мерцедеса. От прокуратурата показват, че предприемачът управлявал лекия автомобил на прав сектор със скорост от 91 км/ч., при оптимално позволена в региона 60 км/ч. Балев не е неуспешен да спре в точния момент, защото се движел с превишена скорост. При удара старата жена получила контузия несъвместима с живота и издъхнала.

Припомняме, че името на Балев се появи и като очевидец в следствието за убийството на Андрей Луканов. В една от компаниите си “Салгир ” ООД- за търговия на едро с млечни артикули,
растителни мазнини и други, записана през 1997 година, Балев е съучастник с Алексей Кичатов и Юрий Кутепкин, които бяха обвинени по процеса “Луканов ”. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР