Собственик на къща за гости в Балчик е източвал банковите

...
Собственик на къща за гости в Балчик е източвал банковите
Коментари Харесай

Собственик на къща за гости източвал сметките на клиенти чрез онлайн пазаруване

Собственик на къща за посетители в Балчик е източвал банковите сметки на клиентите си, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Добрич. Пазарувал е онлайн за тяхна сметка техника, която е продавал на занижени цени.

Жертви на измамата са ставали главно чужденци. Един от потърпевшите е българин, подал сигнал в полицията. В резултат на извършеното следствие от чиновници на икономическа полиция, отдел " Разследване " и полицейското ръководство в Балчик измамникът е оголен. Той е 37-годишен.

Година и половина в пандиза за източване на дебитни карти

При претърсванията на къщата за посетители във вилна зона " Сборно място " край Балчик са открити и конфискувани 265 листа с информация за платежни принадлежности - номера на карти, имена на картодържатели, дата на годност и код за сигурност. Намерени са също преносим компютър, мобилен телефон и други премети, свързани с осъществяването на закононарушението.

Разследващите са открили, че мъжът е предоставял стаи чартърен, като е претендирал от туристите удостоверение за онлайн резервации. При това клиентите е трябвало да дават данни от банковата карта.

Хотелиерът употребявал получената информация, с цел да прави онлайн извършване на покупки на електронна техника, която след това е препродавал на занижена цена. Работата по разкриването на цялостната му незаконна активност продължава, оповестиха още от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Добрич.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР