Собственик на имот до магистралата край Пловдив, срязал мантинели, собственост

...
Собственик на имот до магистралата край Пловдив, срязал мантинели, собственост
Коментари Харесай

Мъж реже мантинели, запушили му имота

Собственик на парцел до автомагистралата край Пловдив, срязал мантинели, благосъстоятелност на Областното пътно ръководство, с цел да открие достъп до парцела си, застава пред Районен съд Пловдив през днешния ден.

Срещу подсъдимия К.П.П. от Раковски е повдигнато обвиняване за това, че на 07.12.2023 година в землището на община Пловдив, незаконно е отрязал два броя колове и премахнал 3 броя шини с обща дължина от 12 метра, представляващи елементи от защитна еластична ограничаваща система на републикански път, благосъстоятелност на Областно пътно ръководство – Пловдив.

Общият размер на породените вреди възлиза на 1788.00 лв..

По данни в обвинителния акт подсъдимият и брачната половинка му имали общо три прилежащи недвижими парцела в землището на община Пловдив.

Имотите нямали изход на път и с цел да стигнат до тях, употребявали полски път.

През декември 2023 година Агенция „ Пътна инфраструктура “ посредством ОПУ – Пловдив почнала осъществяването на план за монтиране на защитна еластична ограничаваща система на републикански път, в сектора от автомагистрала Тракия до Пловдив.

Еластичните огради представлявали мантинели, формирани от шини, колове и крепежни детайли – болтове.

При построяването на ограничаващите системи не се взимали поради противозаконни подстъпи към пътя и същите били преграждани.

На 06.12.2023г. на републиканския път в дясното платно – прием била инсталирана към 1 км. защитна еластична ограничаваща система от типа „ двувълнова H1 W4 “ – с което бил заграден входът към полския път, употребен от подсъдимия, с цел да стигат до парцелите си посредством транспортни средства.

Още на същия ден подсъдимият открил преграждането на полския път, който употребил и на 07.12.2023 година персонално демонтирал три от шините (всяка с дължина от 4.30м.) ведно с болтовете за тях, а също и срязал два от коловете на равнището на земята.

Делото е планувано за Разпоредително съвещание. Съдия-докладчик е Поля Сакутова.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР