Собственик на апартамент в 5-етажното здание вече е обзавел имота

...
Собственик на апартамент в 5-етажното здание вече е обзавел имота
Коментари Харесай

Защо EVN размотава 10 месеца собственици на нова сграда в кв. Сарафово и ги държи без ток

Собственик на апартамент в 5-етажното здание към този момент е обзавел парцела си, само че не може да се нанесе

Повече от 10 месеца новопостроена жилищна кооперация в бургаския кв. Сарафово няма ток, а притежателите не могат да употребяват жилищата си, защото би трябвало да живеят в първобитни условия. Става дума за 5-етажна постройка, намираща се на ул. „ Ради Николов “ №35 в кв. Сарафово.

За това алармира нашият четец Росен Желев. Той потърси Флагман.бг, с цел да опише детайлности за неприятната обстановка, в която ги слага единственото електроразпределително сдружение в Югоизточна България.

Майката на брачната половинка ми си купи апартамент в постройка, намираща се на ул. „ Ради Николов “ №35 в кв. Сарафово. На 11.01.2022 постройката получи АКТ 16, само че оттогава до през днешния ден към момента няма ток. Обзаведохме жилището на тъща ми, тя живее в него, само че с подаден ток от прилежащата къща. Комшиите схванаха ситуацията ни и ни спомагаха, само че... Зимата тропа на вратата и притежателите на къщата, от която до момента ни даваха ток, са споделили, че ще пресечен зареждането, с цел да могат самите те да се отопляват и да не им падат предпазители, а и да не трансферират мощностите, които са им заложени за къщата. Сега тъща ми ще остане на мрачно и студено поради EVN. Дружеството се държи като васал в Бургаско и съзнателно бави осъществяването на договорите си, тъй като няма конкуренция, строителната компания не желае да си търси правата, с цел да не ядоса сдружение, а ние по какъв начин да изкараме зимата “, пита бургазлията.

По думите му, няколко нови здания в кв. Сарафово са в това състояние, а строителните компании не желаят да си търсят неустойките за несъблюдение на договорите с ел.дружество. Причината била, че не желали да влизат в спорове с EVN, защото имали и бъдещи планове. Росен Желев самичък е отишъл в клон на сдружението, с цел да подаде документи за молба за измервателна точка, само че чиновниците бързо го срязали с отговор, че „ това били връзки сред строителя и EVN “.

По думите на бургазлията, представителят на строителната компания от дълго време е подал нужните документи за електромери.

Някъде се къса нишката и не можем да разберем къде. Моля ви за подпомагане. Повече от 10 месеца не могат да ни вържат към електроразпределителната система и никой не дава отговор за какво. Колко още да чакаме? “, пита още Росен Желев.

Флагман.бг дава право на отговор на засегнатата страна!

Очакваме Вашите сигнали! Пишете ни на или в рубриката ни 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР