Собственичката на отбора на Грезини Дукати в MotoGP Надя Падовани

...
Собственичката на отбора на Грезини Дукати в MotoGP Надя Падовани
Коментари Харесай

Бастианини е пале, което се превръща в звяр на пистата

Собственичката на тима на Грезини Дукати в MotoGP Надя Падовани съпостави към този момент някогашния водач на отбора Енеа Бастианини с „ пале, което се трансформира в звяр на пистата “.

„ Енеа е страховит човек. Виждате, той наподобява като малко пале, само че щом седне на мотора става звяр. Той ни научи, че в случай че имаш желение, освен това огромно, можеш да постигнеш всичко. Много малко хора се разждат като него “, съобщи вдовицата на създателя на отбора на Грезини – Фаусто Грезини.

През 2022 година Бастианини приключи сезона в MotoGP на трета позиция в генералното класиране с цели 4 победи (Катар, Америка, Франция и Арагон). Повече триумфи от него имаше единствено международният първенец Франческо Баная, който приключи годината със 7 триумфа.

Това мощно показване от страна на Бастианини с едногодишното Дукати на Грезини му заслужи и промоцията в заводския екип на Дукати за 2023 година. Там той ще си партнира точно с Баная, с който имаше няколко впечатляващи дуела в хода на сезон 2022.
 Бастианини за връзките с Баная: На пистата всеки ще бъде самичък за себе си Бастианини за връзките с Баная: На пистата всеки ще бъде самичък за себе си
Мястото на Бастианини в Грезини пък ще бъде заето от Алекс Маркес, който избра да се отдели от своя брат Марк и да напусне лагера на Хонда, в който прекара първите три години от своята кариера в MotoGP. Съотборник на Маркес ще бъде италианецът Фабио Ди Джанантонио, за който това ще бъде втори сезон в кралския клас, като и в дебютната си акция той кара за Грезини. 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР