Собствени средства в размер на 360 000 лв. отделя община

...
Собствени средства в размер на 360 000 лв. отделя община
Коментари Харесай

Община Перник заделя 360 000 лв. собствени средства за справяне с дъждовните води

Собствени средства в размер на 360 000 лева отделя община Перник за справяне с дъждовните води , които се стичат от високите квартали на града, заяви общинският пресцентър. Те доближават ул. " Софийско шосе ", след което не престават към градската автогара и образуват завиряване на външноградската автомагистрала.

На ул. " Софийско шосе " строително-монтажните работи ще стартират до две седмици, а канализацията би трябвало да бъде подготвена до края на ноември. До средата на септември се чака да бъдат финализирани ремонтите на ул. " Кракра " и ул. " Брезник ".

Трите най-големи български компании, профилирани в замяна на ВиК инфраструктура, работят в Перник, е споделил Станислав Владимиров. В момента те имат подготвеност да подменят 70 % от водопреносната мрежа . Според работните им графици се движат в период.

Община Перник ще залага във всеки годишен бюджет средства за дъждовна канализация паралелно с полагането на нова В и К мрежа, е декларирал също Владимиров. По думите му последната градоносна стихия над града и някои села е следващото доказателство, че казусът е извънредно изострен. От идната година, когато се постанова преасфалтиране и главен ремонт на основни улици, в плановете наложително ще се включва и дъждовна канализация, е уверил кметът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР