Собствената платформа HarmonyOS на Huawei скъсва пъпната връв с Android(снимка:

...
Собствената платформа HarmonyOS на Huawei скъсва пъпната връв с Android(снимка:
Коментари Харесай

Дългоочакваната HarmonyOS Next излиза през септември


Собствената платформа HarmonyOS на Huawei скъсва пъпната шнур с Android
(снимка: Huawei)

Този месец Huawei Technologies ще направи значим ход за развиването на своя мобилен бизнес. Китайската компания ще пусне нова версия на личната си мобилна операционна система – HarmonyOS Next.

Дългоочакваната платформа за смарт телефони ще разреши на Huawei да се конкурира по-добре с Android на Гугъл и iOS на Apple на вътрешния китайски пазар, съобщи върховен управител на компанията, представен от SCMP.

Чен Синсин, генералният шеф за индустриални решения с HarmonyOS, удостовери по време на Китайския интернационален панаир на услугите в Пекин, че компанията ще пусне HarmonyOS Next по-късно този месец.

Обявена през 2019 година, HarmonyOS в началото се използваше в смарт тв приемници, само че година по-късно навлезе и в смарт телефоните. Оттогава милиони консуматори на Huawei минаха към фирмената операционната система, която в същото време се разшири до таблети, носими джаджи и IoT устройства.

HarmonyOS Next няма да съдържа Android код и приложения. Според Чен Синсин, новата мобилна платформа е „ създадена изцяло без значение и самостоятелно ”. Първият смарт телефон с тази операционна система ще бъде Huawei Mate 70.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР