Собствената марка на BILLA България – BILLA Градини, продължава да

...
Собствената марка на BILLA България – BILLA Градини, продължава да
Коментари Харесай

BILLA предлага плодове и зеленчуци с минимални количества пестициди

Собствената марка на BILLA България – BILLA Градини, продължава да утвърждава разнообразието от свежи български плодове и зеленчуци в обектите на веригата в цялата страна. За осма година, тя слага фокус върху богата селекция продукти с минимални количества пестициди. В последните три години, в интервала 2018-2021 година, броят на продуктите, обхванати от плана, доближава до 130. През актуалната 2022 година компанията още веднъж обезпечава поддръжка на локални земеделци, на които дава гратис схеми за растителна отбрана. По този метод, по едно и също време предизвиква тяхното развиване и отличното качество на сезонните артикули.

„ Дългосрочното съдействие с родни производители остават основен приоритет за веригата, въпреки и в предизвикателната конюнктура. Към момента, те са 42 на брой. И отсега нататък ще продължаваме да влагаме в тяхното развиване и разширение на листата с сътрудници. Щастливи сме, че поддържаме селектирани земеделци с нужния ноу-хау, като по този метод насърчаваме производството на здравословни и чисти артикули, с лимитирано отрицателно въздействие върху околната среда, “ показа Вигинтас Шапокас, изпълнителен шеф на BILLA България.

В рамките на програмата BILLA Градини, веригата реализира прецизен надзор на целия развой – от засаждането до пакетирането, превоза и съхранението на плодовете и зеленчуците в магазините. Целта е те да съдържат минимални или нулеви количества пестициди. BILLA прави регулярни одити на активността на своите сътрудници, земеделските производители, които отглеждат плодове и зеленчуци, в границите на плана. Ежеседмични проучвания в интернационалните лаборатории наблюдават равнищата на над 700 типа пестициди, а резултатите от тестванията са налични за всички консуматори на уеб страницата на компанията.

Подбраните сортове сезонни плодове и зеленчуци, част от програмата BILLA Градини, се отглеждат в над 180 зеленчукови градини, оранжерии и лозя в цяла България. Те предизвикват здравословното и уравновесено сезонно хранене на родния консуматор. Скъсяването на пътя сред градини в разнообразни райони в страната и магазините на веригата спомага за повече прохлада на продуктите – изключително в летния сезон, а оттова – и за наличната пазарна цена.

Разраствайки партньорската си мрежа с родни производители, BILLA се трансформира в поръчител за качество и утвърждава обществено виновното произвеждане, с мисъл за здравето на потребителите и опазването на околната среда, като собствен приоритет.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР