Собствена законодателна програма внесе в парламента БСП, обяви лидерът Корнелия

...
Собствена законодателна програма внесе в парламента БСП, обяви лидерът Корнелия
Коментари Харесай

БСП си внесе своя законодателна програма, обяви се против 3% дефицит

Собствена законодателна стратегия внесе в Народното събрание Българска социалистическа партия, разгласи водачът Корнелия Нинова. В пакета законопроекти попадат част от измененията, които левицата защитаваше в предишното национално заседание, както и по време на предизборната акция.

Нинова разкритикува оповестения завчера лист със законодателни цели, контрактуван сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Има пропуснати доста значими тематики “, отсече тя.

В програмата си социалистите залагат нарастването на минималната работна заплата да влезе в действие от юли тази година, а не от януари следващата година. Според написаното тя би трябвало да стане 50% от междинната за страната.

Затвор до 20 години за трафикантите на мигранти оферират още социалистите. Предвиждат и завишаване на наказванията за шофиране в нетрезво положение.

В листата са още промени в Наказателния кодекс, свързани с разпространяване на детска порнография, която да се санкционира със затвор до 10 години. Както и ограничения против така наречен джендър идеология, която се трансформира в лайтмотив в предизборната акция на Българска социалистическа партия – записани в проектозакон за битка с домашното принуждение.

Изчистили сме този закон от всички текстове, които касят децата и образованието в посока джендър идеологията. Тези насилници ще получат, каквото заслужават. Не пипайте децата “, закани се Нинова.

Българска социалистическа партия се разгласи изрично срещу главния приоритет на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за недостиг под три % без повдигане на налози.

„ Излишно да се натиска недостига под 3%. Само в 2 страни го има това “, сподели Нинова. В Българска социалистическа партия не желаят и България да бърза за еврозоната, тъй като съгласно тях страната не е подготвена. Апелираха обаче за повишение събираемостта на налозите.

В партията пресметнали, че обществените им оферти в законодателството ще костват към 3 милиарда лева Сред тях - младежите до 26 години да не заплащат налози, а майчинството за втората година да е 50% от междинната заплата. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР