СО-район Студентски предприе регулярни действия по уведомяване на собствениците на

...
СО-район Студентски предприе регулярни действия по уведомяване на собствениците на
Коментари Харесай

Паяци вдигат излезли от употреба автомобили в столичния район Студентски

СО-район " Студентски " предприе регулярни дейности по известяван на притежателите на излезли от приложимост моторни транспортни средства (ИУМПС) с слагане на известие, гласящо че същите ще бъдат репатрирани на углавен паркинг , оповестяват от пресцентъра на СО-район " Студентски ".

В края на месец юни т. година наложително бяха репатрирани четири излезли от приложимост автомобила на територията на Студентски град. От началото на 2022 година в региона са отстранени общо 30 остарели автомобила . По този метод районната администрация продължава целенасочената си политика за справяне с този проблем. За интервала на 2021 година са отстранени общо 208 ИУМПС на територията на СО-район " Студентски ".

Екипът на СО-район " Студентски " е образувал комисия с представители на Столичен инспекторат и районната общинска администрация за определяне на ИУМПС. На откритите транспортни средства на територията на общински или държавни парцели се залепва наставление, според пример - Приложение № 1.

" Когато е подложен стикер (предписание) по смисъла на Чл. 46 алинея 1 от Наредбата, стартира да тече тримесечен период за пренасяне на транспортното средство ", изясни Десислава Стойкова, основен юрист в СО-район " Студентски ".

В случай че в тримесечния период притежателят не е извършил предписанието, въз основа на констативния протокол за техническото положение на МПС, кметът на Столична община или упълномощено от него длъжностно лице издава заповед за наложително пренасяне на ИУМПС на площадка за краткотрайно предпазване или в център за разкомплектоване на ИУМПС за сметка на притежателя на ИУМПС. Заповедта се издава не по-късно от един месец от приключването на тримесечния период.

Заповедта се извършва за сметка на притежателя от лицата, с които общината има подписан контракт и притежаващи позволение по член 35 от Закона за ръководство на отпадъците за осъществяване на действия по краткотрайно запазване и разкомплектоване на ИУМПС.

" Процесът по унищожаване на тези коли се движи с темповете, с които разрешава законът ", изясни Петко Горанов, кмет на СО-район " Студентски " - " Връчването на уведомителните писма и заповедите на притежателите на ИУМПС, според наредбите на Административно-процесуалния кодекс (АПК), не могат да бъдат съкратени и лишават дълготрайно време ".

В идващите седмици следва да бъдат насилствени репатрирани още такива коли , осведомят от СО-район " Студентски ".
 Паякът в София към този момент ще е двойно по-скъп
Паякът в София към този момент ще е двойно по-скъп

Таксата скача от сегашните 60 на 120 лева
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР