Сняг валя в Северна България днес. Към 17 часа най-дебела

...
Сняг валя в Северна България днес. Към 17 часа най-дебела
Коментари Харесай

Много слънчеви часове в последния ден от годината

Сняг валя в Северна България през днешния ден. Към 17 часа най-дебела е снежната завивка във Велико Търново - 16 см, а в североизточните региони, при негативни температури и дъжд, се образуваха и поледици.

Оправдаха се и предизвестията за обилни количества дъжд в южните и източните региони, в Елхово от през вчерашния ден до през днешния ден следобяд паднаха 40 литра на кв.м.

През нощта преваляванията на всички места ще спрат, а облачността ще стартира да се раздира. Минималните температури ще бъдат сред 0° и 5°. В последния ден от годината ще има повече слънчеви часове.

Ще се затопли и оптималните температури ще бъдат сред 7° и 12°. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад, който в новогодишната нощ краткотрайно ще отслабне. Температурите в среднощ ще бъдат сред 0° и 5°

В планините ще има променлива облачност, намаляваща след обяд до най-вече слънчево. Ще духа мощен северозападен вятър.

Максималната температура на височина на 2000 метра ще е към 1°, в курортите от 2 до 5 градуса.

В Европа - слаби валежи ще има в Северна Германия, на Британските острови и Скандинавския полуостров. Над Пиренеите и в Западна Европа ще се задържи доста по-топло от нормалното за края на декември, като топлата въздушна маса ще доближи Полша, Унгария и
северозападните региони на Балканите. Средиземноморският циклон, който определяше времето на полуострова, се реалокира на югоизток и на следващия ден в множеството региони ще бъде слънчево.

У нас, при започване на новата година ще е по-често прохладно, само че и топло за сезона. На 1-ви януари оптималните температури ще бъдат сред 11° и 16°. Слаби валежи са вероятни над източната половина от страната и планините. В неделя над Западна България ще е слънчево, а тук-там в Източна ще превали слаб дъжд.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР