Сняг валя на много от високите места в страната днес.

Сняг валя на много от високите места в страната днес. ...

Сняг блокира проходите в странатаСняг валя на много от високите места в страната днес. Част от планинските проходи бяха блокирани. Много шофьори закъсаха по хлъзгавите пътища в Балкана. Утре се очакват обилни количества дъжд в Северна, Централна и Южна България. В сила ще бъде жълт и оранжев код, съобщава Нова тв.

Повечето шофьори все още са с летни гуми и бяха изненадани от снеговалежите. На прохода „Петрохан“ се образува снежна покривка още отрано сутринта.

От Агенция "Пътна инфраструктура" увериха, че следят ситуацията и снегорините работят през цялото време, където е необходимо. „Към момента все още няма усложнена ситуация”, обясни директорът „Поддържане на пътната инфраструктура” в АПИ инж. Даниел Иваничков.

Заради силен снеговалеж през Троянския проход движението беше ограничено за тежкотоварни автомобили. Снежна покривка натрупа и във високите части на планините – Витоша, Рила, Пирин и Стара планина. Сняг заваля и на Шипка.

В по-високите квартали на София - „Драгалевци”, „Бояна” и „Княжево”, също дъждът за кратко премина в сняг. Снегорините обработваха пътната настилка в природен парк „Витоша”. Радостта от първия сняг заля и социалните мрежи, където потребители пуснаха снимки и видеа от населени места по-високите части на страната.

Източник: duma.bg