Сняг вали в почти цялата страна, а температурите днес ще

...
Сняг вали в почти цялата страна, а температурите днес ще
Коментари Харесай

Червен и оранжев код за опасно време е в сила за цялата страна

Сняг вали в съвсем цялата страна, а температурите през днешния ден ще са минусови. На доста места преваляванията ще са обилни и съпроводени от виелици. Червен код е въведен в областите Смолян и Кърджали . Там ще се чака снежна завивка към 40 см. В останалата част от страната е разгласен сигнален оранжев код. В Северозападна България ще има умерени, в планинските региони и мощни снеговалежи. Ще натрупа до 35 см. нов сняг.

В североизточната част, както и по Черноморието, снегът ще натрупа 10-20 см, само че се чакат също виелици и навявания. Такова ще е времето и в Западна и Централна България. Следобед синоптиците плануват утежняване на метеорологичните условия.

Над 600 машини почистват републиканските пътища, с цел да се обезпечи сигурност на пътуването при зимни условия.

От Пътната организация оповестяват още, че при внезапно утежняване на времето ще бъде ограничавано придвижването на тежкотоварните коли, а където се постанова поради мощния вятър и снегонавяванията, трафикът ще се стопира напълно.

Заради снеговалежите от нощес в Смолянска област , за където е в действие червен код, са въведени ограничавания на придвижването на товарните коли над 12 тона във всички проходи на региона - Рожен, Пампорово, Превала, Печинско, както и по пътя Девин - Михалково .

Снеговалежите не престават и сега. През нощта не се постъпвали сигнали за произшествия по пътищата в планинската област.

49 машини обработват пътната мрежа във Варненска област . Всички пътища са проходими, няма селища без ток и вода. Най-голяма е снежната завивка в община Вълчи дол
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР