Сняг вали в областите: Разград, Шумен, Добрич, Сливен, Габрово, Силистра, Стара

...
Сняг вали в областите:
Разград, Шумен, Добрич, Сливен, Габрово, Силистра, Стара
Коментари Харесай

Актуална информация за пътната обстановка от АПИ

Сняг вали в областите:

Разград, Шумен, Добрич, Сливен, Габрово, Силистра, Стара Загора.

Промяна в рестриктивните мерки по проходите, по отношение на 25.11.2023 година

-„ Троянски " - затворен за всички МПС.

- „ Републиката " - затворен за всички МПС.

- „ Превала " -затворен за МПС; над 12.

- „ Рожен " - затворен за МПС; над 12.

- „ Котленски " - затворен за всички МПС.

- „ Шипка " - затворен за всички МПС.

- „ Ришки " - затворен за всички МПС.

Временно е спряно придвижването за всички МПС, заради снеговалеж, снегопочистване и голям брой паднали дървета на територията на ОПУ Разград, като там е оповестено бедствено състояние, Силистра, Добрич с изключение на път I-9 Дуранкулак - Варна, Шумен, Русе.



През минала нощ и все още са получени голям брой сигнали на 112 за паднали дървета и клони на територията на страната, заради изобилния снеговалеж.
Най-много сигнали са постъпили за следните области:
Враца, Велико Търново, Габрово и Разград, Варна, Стара Загора, Добрич.

Машини работили през миналото денонощие и все още: 1110 бр.

Машини към 11:30 ч. на 26.11.2023 година





Текущи ограничавания по РПМ:



ОПУ Добрич:

Временно е лимитирано придвижването за всички МПС на територията на региона като се изключи I-9 Дуранкулак - Варна, заради мощен вятър, изобилен снеговалеж и понижена видимост.

Временно придвижването на територията на област Добрич е лимитирано за МПС над 12 т. заради мощен снеговалеж и понижена видимост. Леките МПС да се движат с нараснало внимание.



ОПУ София:

Поради отпадане на едно от зарежданията на тунели Витиня, Топли дол и Ечемишка, водачите на МПС е належащо да се движат с нараснало внимание. Оглед на електропроводите ще се извърши на 26.11.23 година



ОПУ Видин, ОПУ Монтана, ОПУ Враца, ОПУ Плевен:

Временно придвижването в областите Плевен, Враца, Монтана, Видин се лимитират за МПС над 12 т. в двете направления заради мощен снеговалеж и снегонавявания.

ОПУ Ст. Загора и ОПУ В. Търново:

Временно придвижването по път II-55 Гурково - В. Търново / проход на " Републиката " / е лимитирано за всички МПС в двете направления, заради мощен снеговалеж и снегопочистване.

Ограничено е придвижването по път I-5 Казанлък - Габрово през прохода " Шипка " в двете направления за всички леки МПС.





ОПУ В. Търново и ОПУ Русе:

Временно придвижването по път I-5 Русе - В. Търново в двете направления е лимитирано за МПС над 12 т. заради снегопочистване.



ОПУ Русе, ОПУ Разград, ОПУ Шумен

Временно придвижването по път I-2 Русе - Шумен в двете направления е лимитирано за МПС над 12 т. заради снегопочистване.



ОПУ Смолян:

Ограничава се придвижването на МПС над 12 т. в двете направления с ремаркета и полуремаркета през проходите " Превала " и " Рожен ", заради снеговалеж и снегопочистване.



ОПУ В. Търново:

Временно придвижването по път II-55 Гурково - В. Търново / проход на " Републиката " / е лимитирано за всички МПС заради множествено паднали дървета. Водачите изчакват на място.



ОПУ Бургас:

Временно придвижването по път II-73 Риш - Карнобат / " Ришки " проход / е лимитирано в двете направления за всички МПС, заради снегопочистване.





ОПУ Ловеч и ОПУ Плевен:

Временно придвижването по път I-3 Долни Дъбник - Златна Панега е лимитирано за МПС над 12 т. заради снегопочистване.

Временно се затваря път III-402 гара Добродан - Борима и път 1-4, заради разчистване на паднали дървета и снегопочистване.

Временно се лимитира придвижването за МПС по път Роман - Златна Панега.

Гложене - Ябланица - Орешене заради паднали дървета.
Петревене - Орешене, заради разчистване от паднали дървета и снегопочистване.

Временно се лимитира придвижването за МПС над 12 т. по път II-35 Ловеч -Плевен от km 25+000 до 37+000 км, заради навяване.



ОПУ Ловеч:

Временно придвижването по път II-35 Троян - Кърнаре / проход " Троянски " / е лимитирано в двете направления за всички МПС заради снегонавяване, паднали дървета.

Затворени за всички МПС на територията на област Шумен са I-2, II-73 " Ришки " проход, II-27, I-7 от Велики Преслав до Върбица, заради снегопочистване.

На територията на Ловеч наложително с вериги.





ОПУ Шумен:



Движението по Автомагистрала Хемус от км 310+940 до км 375+000 е лимитирано за коли над 12 т. заради снеговалеж и снегопочистване Движението се контролира от Пътна полиция. Срок: от 07:25 ч до 18 ч на 26.11.2023г.

Ограничено е придвижването по третокласната пътна мрежа в област Шумен за всички МПС заради изобилен снеговалеж, понижена видимост.

Движението по път ІІ-27 Н. Пазар - Тръница на територията на обл. Шумен е лимитирано заради снеговалеж и снегопочистване. Движението се контролира от Пътна полиция. Срок: от 08:30ч до 18ч на 26.11.2023 година

Движението по път І-2 Шумен - Варна от км 133+675 до границата с ОПУ Варна е лимитирано заради снеговалеж и снегопочистване. Движението се контролира от Пътна полиция. Срок: от 09ч до 18ч на 26.11.2023г.

Временно придвижването по път III-7302 Смядово - Велики Преслав е лимитирано за всички МПС в двете направления заради паднали дървета на пътното платно. Въведено в 04:03 ч.

Временно придвижването по път I-7 Силистра - Шумен е лимитирано в двете направления за всички МПС заради снегопочистване. Въведено в 03:30 ч.

Временно придвижването по път III-731 Радко Димитриево - граница ОПУ Варна е лимитирано за всички МПС заради неприятна видимост и снегонавяване. Въведено в 2:53 ч.



ОПУ Враца:



Временно придвижването по път III-103 Роман - Мездра е лимитирано за всички МПС заради паднали дървета.



ОПУ Габрово:



Временно е лимитирано през проход " Шипка " за всички МПС заради снегонавяване и паднали дървета.

Ограничено придвижването за всички МПС по път III-5006 Габрово - м. Узана, заради снегопочистване.



ОПУ Варна:



Временно лимитирано придвижването за всички МПС по път II-29 Варна - Добрич, заради мощен вятър и снегонавяване.

Временно придвижването по Автомагистрала Хемус на територията на ОПУ Варна е лимитирано за МПС над 12 т., заради мощен снеговалеж и снегопочистване.

Движението по път I-2 от Варна до с.Слънчево е лимитирано за коли над 1 2т.,от Слънчево до гран. Шумен е затворен за придвижване.

Затворени пътища: III-2901 - Суворово - Ветрино, III-207 - Ветрино - границата, III-2702 - Суворово - Добротич, III-2072 Искър - В. Дол, II-27 Изворник - Червенци, I-2 Слънчево - граница Шумен. Временно ограничаване за коли по I-2 Варна - Слънчево ограничаване за над 12 т. II-29 ограничаване над 3,5т. III-902 Кичево - Обротище лимитирано за МПС над 12 т. III-2902 - Баир Баши - Кичево. Автомагистрала Хемус лимитирано за над 12 т. Всички пътища на община Ветрино и община Суворово са затворени.

Ограничено придвижването за всички МПС по път III-2902 в сектора Баир Баши - Кичево.

Временно е лимитирано придвижването за всички МПС път по III-2982 от км 12 с. Равна до км 17+500 с. Неново.



ОПУ Сливен:

На петолъчката се лимитира цялото придвижване в посока Котел и придвижването през Котленски проход.

Ограничава се придвижването на МПС с ремаркета и полуремаркета по пътищата на територията на област Смолян, заради снеговалеж и снегопочистване. По високите елементи мощен вятър и снегонавявания.

ОПУ Търговище:

Ограничено придвижването за всички МПС по път II-48 Омуртаг - Котел - Петолъчката.

ОПУ Перник:



Път III-638 Бабица - Божурище затворен, заради навяване и понижена видимост.

ОПУ Пазарджик:

Временно е лимитирано придвижването за тежкотоварни коли над 12 тона и ремаркета и полуремаркета по път ІІ-37 Батак - Доспат от км 163+967 до км 200+600, по път ІІ-84 Велинград - Аврамови колиби от км 38+334 до км 61+500.

Временно се лимитира придвижването за всички МПС по път ІІІ-842 Белово - Юндола от км 0+000 до км 26+046, заради доста паднали дървета.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР