Сняг вали почти в цяла Гърция. На места се изискват

...
Сняг вали почти в цяла Гърция. На места се изискват
Коментари Харесай

Ветрове, дъжд и сняг парализираха транспорта в Гърция

Сняг вали съвсем в цяла Гърция. На места се изискват наложително вериги на колите. Силно наранени от снеговалежа са регионите на Северна Гърция, а по високите места на Халкидики и област Тракия пътищата са заледени. Десет сантиметра снежна завивка се е образувала по планинските елементи на префектура Трикала, Тесалия.

Температурите спадат с часове. За циклон в Егейско море предизвестиха гръцките управляващи. Силата напразно доближи 10 бала и стопираха придвижването на фериботи към няколко гръцки острова. Морските управляващи са в подготвеност да реагират и евентуално придвижването на кораби ще е с проблеми и закъснения.

Всички планувани услуги от пристанище " Рафина " до Цикладите са прекъснати, а фериботът " Adamadios Korais ", очакван за корабоплаване до западните Циклади, ще остане в пристанището, оповестиха от транспортното министерство. Няма да има услуги от пристанището Лаврио. Прекратени са и фериботните направления Агия Марина-Неа Стира, Кавала-Тасос, Керамоти-Тасос и Александруполис-Самотраки.

Островите също са наранени от неприятното време. Проблеми по пътната мрежа на остров Лесбос са провокирали изобилните дъждове, които започнаха през вчерашния ден по обяд, оповестява публичната телевизия ЕРТ. Водата е отнесла два автомобила. В град Митилини доста улици са се трансформирали в езера, а по пътищата на острова в следствие от водите са се отсрочили наносни материали и паднали камъни.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР