Сняг падна на места по високите части в страната. Във

...
Сняг падна на места по високите части в страната. Във
Коментари Харесай

Сняг заваля в Рила

Сняг падна тук-там по високите елементи в страната. Във Facebook страница MeteoBalkans разгласиха стопкадър от уеб камера, сложена в региона на Боровец, пише glasnews.bg На фотото, споделено в страницата за метеорологични прогнози, се вижда, че снежинки падат над връх Маркуджик - ски зона, част от курорта Боровец в Рила планина на 2486 м.н.в. Само за час фотографията събра съвсем 800 лайкове.

" Време му е, дано има сняг, да слиза и надолу по равнини и долини! ", написа в мненията под поста Тодорка К. Костадин Палийски добави, че през вчерашния ден снежинки са прехвърчали и над хижа " Партизанска ария ", която е ситуирана в местността Узана.

" Време беше ", написа Георги Жеков.

Боровец е най-близкият до София зимен курорт и е желан като подобен от жителите на българската столица. Разположен е на надморска височина от 1300 до 1400 метра на северните скатове на Рила, на 68 км от София, 83 км от Благоевград и 125 км от Пловдив. Най-близкият град е Самоков, на 9 км. разстояние.

Климатът в курорта е сдържан, зимата е мека и с доста снеговалежи. Средната температура през януари – най-студеният месец, е към минус 4,8 °C. Ски-сезонът нормално продължава от средата на декември до април.

Курортът предлага отлични условия за планински туризъм и спорт: алпийски ски, сноуборд, ски тичане, планинско колоездене. Освен това по високите елементи на Рила планина – ски център Маркуджик, в разгара на сезона, снежната завивка доближава 2 m, което дава изключителни благоприятни условия за рисково каране на алпийски ски и сноуборд. Рязкото захлаждане при започване на тази седмица ще е краткотрайно, оповестиха синоптици. В събота още веднъж ни чакат летни температури - до 30 градуса. " Днес сме с ушанки, а в петък - по джапанки ", пошегува се климатологът Георги Рачев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР