Сняг ни очаква чак за Студентския празник на 8 декември.

...
Сняг ни очаква чак за Студентския празник на 8 декември.
Коментари Харесай

Студентите са предупредени за 8 декември

Сняг ни чака чак за Студентския празник на 8 декември. Преди това е допустимо да превали още на следващия ден, само че по високите котловинни полета в югозападната част на страната. Бялата завивка няма да е повече от 3 см. Това заяви за " Телеграф “ климатологът проф. Георги Рачев.

Динамика

Динамична седмица ни чака, с типично ноемврийско време, посочи проф. Рачев. И изясни, че през днешния ден времето ще е по-топло и слънчево спрямо останалите дни. От на следващия ден ни чака захлаждане със следобедни превалявания, тук-там от сняг. Във вторник ще има стабилизиране, като в първите два дни на идната седмица ще бъде най-студено, акцентира климатологът.

Температури

В понеделник и вторник живакът ще падне до минус 1 до 3 градуса. Максималните температури ще се движат сред 5 и 10 градуса. В сряда и четвъртък ще има валежи от дъжд. Термометрите ще вдигнат стойностите си с градус два, като минимум ще демонстрират сред 3 и 7 градуса, а най-вече – 5 и 9 градуса. Това ще бъде интервал, в който температурите са без значителен денонощен ход, минималните и оптималните ще са близки, посочи проф. Рачев.

Ще бъде относително облачно и влажно, сподели още той. И посочи, че декември ще стартира с по-високи температури. По думите му е допустимо идващият снеговалеж да бъде чак на 8 декември. Дотогава службите би трябвало да бъдат готови, тъй като в някои елементи на България може да превали още на следващия ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР