Разследване на употребата на никотинов снус от професионални футболисти

...
Снусът, който не е забранено вещество, но е незаконно да
Коментари Харесай

Снусът, който не е забранено вещество, но е незаконно да се купува в Обединеното кралство, е бездимен тютюнев продукт с произход от Швеция, който е опакован подобно на торбичка за чай и се поставя под горната устна.

Професионални футболисти, включително звезди от Висшата лига, многократно са били предупреждавани за употребата му, която е свързана със сърдечни заболявания, орални заболявания и намалена физическа ефективност.

< p>Нападателят на Англия и Лестър Джейми Варди призна, че е използвал продукта в своята автобиография, за да му помогне да се „отпусне“ и беше заснет да го носи на Евро 2016, преди да каже, че е спрял да следи негативното медийно отразяване.

Изображение: Джейми Варди каза за използване на снус в своята автобиография от 2016 г.

Тогава старши треньорът на Съндърланд Лий Джонсън през 2021 г. оприличи употребата му на пушене на три или четири цигари наведнъж.

Новият проект има за цел да установи колко играчи използват снус и за да се повиши осведомеността за негативните му въздействия върху здравето.

Д-р Даниел Рийд, водещ изследовател за проекта в университета Лафбъро, каза: „Има високо ниво на загриженост във футболната общност относно играчите, които използват снус и потенциално въздействие, което това може да има върху тяхното благосъстояние.

„Чрез този проект с PFA се надяваме да научим повече от гледната точка на играчите, за да поддържаме по-добре тяхното физическо и психическо благополучие.“

Прочетете повече от Sky News:
Полицай, който застреля Крис Каба, е обвинен в убийство
Инфлацията в Обединеното кралство неочаквано намалява

Изследователите ще интервюират футболисти, които използват снус, както и персонал на футболен клуб и проучете нагласите и поведението с анкети сред членовете на PFA.

Майкъл Бенет, директор за благосъстоянието на играчите на PFA, каза: „Чрез нашите разговори с играчи и техните клубове ние сме наясно, че има нарастване на употребата на снус в играта.

„Искаме да използваме изследвания като това, за да разберем по-добре тази тенденция, мотивацията на играчите и доколко са наясно с рисковете.

„Можем след това използваме това знание, за да изиграем нашата роля, като гарантираме, че членовете са наясно с отрицателните въздействия, които могат да бъдат свързани с употребата на снус."

Първите констатации от изследването трябва да бъдат представени по-късно тази година, PFA каза.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР