Снукър исполините Джон Хигинс и Рони О'Съливан предложиха на феновете

...
Снукър исполините Джон Хигинс и Рони О'Съливан предложиха на феновете
Коментари Харесай

Снукър исполините Джон Хигинс и Рони О'Съливан създадоха нова Мастърс класика

Снукър исполините Джон Хигинс и Рони О'Съливан предложиха на почитателите брилянтен четвъртфинален конфликт от " Мастърс ", който великият шотландец завоюва с 6:3 след извънредно показване. Вълшебника от Уишоу към този момент има 6 победи от 10 мача против Ракетата в шампионатите на " Тройната корона ", като се класира за предпоследната фаза и ще срещне там Дейвид Гилбърт, който през вчерашния ден в профил Кайрън Уилсън с 6:5.

John Higgins has beaten Ronnie O'Sullivan 6-3
— World Snooker Tour (@WeAreWST) Това бе страховит дуел по всички стандарти, в който двамата изравниха върха на " Мастърс " от пет следващи сенчъри брейка. Рони напълно не игра едва и не направи кой знае какви неточности, само че просто Хигинс беше свръхестествен край зеленото сукно. Естествено, статистиката на Рони в конкуренцията си остава повече от внушителна - от дебюта си преди 27 години той има единствено четири отпадания в първи кръг (последното от които преди десетилетие) и изумителните 13 финала със 7 триумфа.

! ‍

Ronnie O’Sullivan 3-6 John Higgins

The Wizard’s magic spells the end for the Rocket!

The four-time World champ is through to his ninth Masters semi-final after an outstanding display!
— Live Snooker (@Livesnooker) Изненадващо " Мастърс " никак не е от обичаните шампионати на неостаряващия Хигинс, макар че го е печелил два пъти. За последно това се случи преди 15 години в незабравим край 10:9 против Рони О'Съливан в " лебедовата ария " на семейството на конферентния център на " Уембли ". Оттогава обаче Вълшебника от Уишоу има (вече) четири участия на полуфинали и голям брой ранни отпадания, а точно това е огромна част от повода двамата с Ракетата да се бяха срещали последно в " Мастърс " точно през 2006-а. В първия фрейм " на една щека " Рони съумя да се настани сред топките и да измайстори брейк от 97, който можеше да бъде и сенчъри, само че той излезе от позиция по черната при единствено една алена останала на масата. В идващия бе ред на Хигинс в началото да вкара няколко топки и да натрупа актив от 41, само че при цели осем от 1-точковите топки налични на сукното. Все отново, той бързо се върна на масата и вкара още една превъзходна дълга алена, от която потегли нова мини-серия от 41 за равнене на резултата - 1:1. В третата партия Вълшебника от Уишоу осъществя 25-ия си сенчъри брейк от началото на сезона, само че и нещо доста повече - цялостно почистване на стойност 145 точки, с което той поведе с 2:1, а и излезе отпред в класацията на създателите на най-големите серии. Само преди няколко часа Ян Бинтао бе направил 141 в решителния фрейм против Стивън Магуайър, само че в този момент шотландецът излезе отпред за бонуса от 15 хиляди паунда. Това бе и персонален връх на Хигинс в " Мастърс ", който до момента бе правил " единствено " 140. Двукратният първенец продължи изумителната си поредност от вкарани топки и разчисти алените по впечатляващ метод, тъй като нито един път не комбинира с черната, а девет пъти със синята, като постоянно трябваше да разхожда кюбола по цялата маса. Той направи нов сенчъри брейк от 111 (остави последната черна) и поведе с 3:1, без Рони да е сбъркал удар.

Ronnie O'Sullivan and John Higgins are dialled in!
— World Snooker Tour (@WeAreWST) Ракетата продължи високото равнище на брейк-билдинг в срещата след паузата и на собствен ред разчисти масата за 76-ия си сенчъри в " Мастърс " - 125 - за 2:3. В идващия фрейм Хигинс излезе от позиция при серия от 30 и след това пропусна алена с " хикса ", с цел да съобщи за първи път масата на противника си. Рони се възползва от първия си подобен късмет и без значение от кик първоначално, направи втора поредна стотица - 103 за 3:3.

FIVE consecutive centuries.

Masters record-equalling.

John Higgins leads 4-3 after a 134 total clearance
— World Snooker Tour (@WeAreWST) Какво направи Хигинс в отговор? Сенчъри брейк, несъмнено, стартират незабавно след разбиващия удар на О'Съливан. Ново тотално почистване на стойност 135 точки за 4:3 в интерес на великия шотландец. Пет следващи " стотачки " в мача и подравнен връх на " Мастърс " в това отношение. Фрейм номер 8 се оказа по-дълъг, само че Вълшебника от Уишоу още веднъж сподели блестящи компенсиращи удари, даже когато първичният проект не сработваше. Той осъществя серия от 88 и се приближи оптимално до успеха.

John Higgins is on the brink of the Masters semi finals!

After a break of 88, he leads Ronnie O'Sullivan 5-3
— World Snooker Tour (@WeAreWST) В деветата партия Хигинс седна на стола си при поредност от 22, само че с неверен опит за вкарване по горния ляв джоб Рони освен върна съперника си на масата, а и му разви неумишлено алените. В последна сметка двукратният първенец свърши работата си и завоюва отличния дуел с 6:3.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР