СНЦ Първи Юни - гр. Бяла Слатина от години помага

...
СНЦ Първи Юни - гр. Бяла Слатина от години помага
Коментари Харесай

Каузата да помагаш и да правиш добро на хора в нужда

СНЦ " Първи Юни " - гр. Бяла Слатина от години оказва помощ на хора в неравностойно състояние, обезпечава храна и грижи на хиляди самотни и възрастни хора, на изоставени деца, на небогати фамилии.

За страдание равнището на беднотия в страната е доста високо, изключително в Северозападна България. Това довежда до такива обстановки, в които хората не могат да се оправят сами, разяснява за „ Хоризонт “ Наталия Костадинова - ръководител на сдружението. Социалните служащи са с много ниско възнаграждение, само че да помагаш е предопределение, то е задача:

В обществената работа хората не стават богати, само че от време на време, с цел да помагаш на другите, не е належащо ти да си доста богат. То е нещо като наша задача, наша идея – приели сме, че ще работим всекидневно, с цел да поддържаме хора, които имат потребност. Просто би трябвало малко предпочитание.

Последното положително, което направихме беше събитие за деца и младежи с интелектуални усложнения. За тях няма услуги, няма многообразие и ние всяка година им организираме празненство за Коледа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР