Снощните размирици са само минус за протеста. Дори един от

...
Снощните размирици са само минус за протеста. Дори един от
Коментари Харесай

Политолозите Димитър Ганев и Андрей Райчев коментираха протестите и бъдещето на Борисов

Снощните безредици са единствено минус за митинга. Дори един от уредниците - адв. Хаджигенов се разгласи против насилието, тъй като осъзнаваше обстановката. Това съобщи пред БТВ политологът Димитър Ганев.

"Има опозиционна война - сред властта и протестиращите. Инцидентите нощес бяха точка за ръководещите ", сподели още той.

"Вчера размерът на митингът беше огромен, само че на обособени елементи денем. Имаше друго хора сутринта и вечерта. Така митингът беше от десетки хиляди, само че в другите часови пояси ", разкри политологът Андрей Райчев.

"Ако митингите екскалират това не значи, че ще има оставка ", безапелационен бе Димитър Ганев.

"Борисов подозира Радев, че желае да му отнеме нещо, което му се поставя. Радев пък се съмнява, че Борисов ще фалшифицира изборите ", разкри Райчев.

"Борисов има вид пред себе си за оставка и самичък да образува длъжностен кабинет, без да е министър председател ", разяснява Ганев.

"Ако нощес имаше 200 000 души всичко щеше да е завършило, само че и ръководещите имат своите последователи ", сподели Андрей Райчев.

"В момента следим конфликт кой е по-силен. Изходът е президентът Румен Радев и министър председателят Бойко Борисов дружно да дефинират един човек, на който и двамата имат доверие. Те към момента имат този ход ", добави още политологът.

"Няма да има Велико Народно заседание без поддръжката на Движение за права и свободи, това е ясно. Повече ме тормози това дали избори ще разрешат рецесията. Това е доста комплициран фрагментиран парламент. Нови избори – добре, само че това не значи, че ще има държавно управление ", приключи Димитър Ганев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР