Снощните близо 4-часови показания на Марк Зукърбърг пред две комисии

...
Снощните близо 4-часови показания на Марк Зукърбърг пред две комисии
Коментари Харесай

Показанията на Зукърбърг пред Сената докараха на собственика на Фейсбук печалба от 3 млрд. долара

Снощните близо 4-часови показания на Марк Зукърбърг пред две комисии на Сената на Съединени американски щати и неговото опрощение, че не е съумял да отбрани персоналните на потребителите на Facebook бяха възприети положително от вложителите на Уолстрийт.

Въпреки че той беше подложен на серия пиперливи въпроси към абсурда с даване на персонални данни на милиони консуматори на Фейсбук на компанията Cambridge Analytica, спокойното и нетипично за Зукърбърг съществено държание по време на чуването пред американските сенатори оказа помощ за повишаване на акциите на водещата обществена интернет медия с 4,5% в края на търговията във вторник.

Акциите на Фейсбук завършиха вчерашната търговия на равнище от 165,04 $, което беше най-висока им  цена на затваряне от 21-ви март насам. С повишаването от 4,5% компанията усили пазарната си капитализация единствено в границите на няколко часа с над 20 милиарда $, като 3 милиарда $ от тях влязоха непосредствено в джобовете на Марк Зукърбърг.

Въпреки това покачване, акциите на Facebook са към момента с 6,5% по техните равнища при започване на годината, до момента в който в това време фондовият показател S&P500 се радели с едвам 0,6% от цената си.

На днешната извънборсова търговия акциите на Фейсбук се намаляват едва с 0,35% към 164,46 $.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР