Снощната драматична загуба с дузпи от Хърватия на 1/4-финалите на

...
Снощната драматична загуба с дузпи от Хърватия на 1/4-финалите на
Коментари Харесай

Двама ветерани се оттеглиха от Сборная

Снощната трагична загуба с дузпи от Хърватия на 1/4-финалите на международното състезание беше финален мач с екипа на Русия за двама от най-опитните в отбора - Сергей Игнашевич и Александър Самедов. 38-годишният Игнашевич приключи кариерата си, до момента в който Самедов и през новия сезон ще играе за Спартак (Москва).

" Това е всичко! Много е мъчно да го осмисля, само че е реалност. Получавам голям поток от известия и е невероятно да отговоря на всички и да благодаря за топлите думи. Дори не можех да си показва, че ще се откажа на толкоз високо равнище. Щастлив съм, че бях част от този тим, воден от този треньор, и с вас, последователите. Благодаря особено и на почитателите на ЦСКА (Москва). Прегръщам ви ", написа в Instagram Игнашевич.

Славният бранител на " армейците " подписа с клуба през 2004 година. за 14 сезона той изигра общо 381 мач и вкара 35 гола, като дълго време беше и капитан на тима. В този интервал Игнашевич завоюва 18 трофея, в това число Купата на УЕФА и 5 трофеи на Русия.

За националния отбор бранителят записа 127 мача със 7 гола. Той е бронзов медалист от Евро 2008.

Решението на Самедов да се оттгели от Сборная също не е изненадващо. Дясното крило дебютира през 2011 година и има общо 53 мача и 7 гола за Русия.

" Факт е, че сме доста разочаровани, само че показахме, че хората могат да се гордеят с тима. Играхме почтено. Жалко, че отпаднахме по този метод. Беше прекрасен мач, с невероятни страсти. Дузпите? Трудно е да приказвам, още съм смутен. Бяхме на крачка от полуфиналите. Важното е, че променихме отношението на хората към националния отбор. Гръбнакът на тима ще се резервира. Сигурен съм, че ни чакат триумфи. Аз бях взел своето решение от дълго време. Това бее последният ми мач за Сборная ", показа 33-годишният Самедов.
Мондиал 2018 1/4 кръг, събота 7 юли  Русия 5:6краен резулат  Хърватия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР