Снощи в предаването „Панорама по БНТ Стефан Янев, каза че

...
Снощи в предаването „Панорама по БНТ Стефан Янев, каза че
Коментари Харесай

Стефан Янев:След дипломацията дойдоха военните средства

Снощи в предаването „ Панорама " по Българска национална телевизия Стефан Янев, сподели че би трябвало да се влезе в подтекста на цялото събитие. „ Не използвах думата война, а се позовах на откъс на президента Путин и на обстоятелството, че потреблението на думата война, думата военна интервенция и всички атрибути на военното говорене би трябвало да е доста отговорно. Никъде в формалния език на НАТО и на Европейски Съюз няма документ, в който да е употребена думата война. "

Аз в качеството си на министър на защитата имам отговорност към българските жители - те би трябвало да бъдат осведомени, само че не би трябвало да бъдат плашени, съобщи Янев. „ Тази война в Украйна не носи директна опасност към територията на България сега, това са нашите оценки и на съдружниците ни в НАТО. Ние си приготвяме нашите национални проекти за реакция и за основаване на вид сдържащ капацитет по целия източен фланг на НАТО. Всичко се прави за и предумисъл ".

Как България най-добре може да отбрани националните си интерес - това е въпросът, сподели Янев. „ Инвазията, войната - както и да я назовават, не е най-големият проблем сега. По-големият проблем е, че системата за интернационалните връзки и не работи. Системата за сигурност е изчерпала своя капацитет да взема решение такива рецесии с дипломатически средства. След дипломацията пристигнаха военните средства ".

Много е значимо нашето позициониране на международната сцена, безапелационен е Янев. „ Трябва добре да формулираме националната си политика. Ние сме заинтригувани да сме измежду страните, които приказват, че положението на интернационалната система не работи и в случай че би трябвало да бъде изменена по пътя на договарянията, ние би трябвало да участваме в нея ".

Няма твърда и по-мека позиция, ние имаме една позиция, а тя е точно в отбрана на българския народен интерес в границите на организацията НАТО, защото това е осъзнатия избор на България, съобщи още Янев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР