Снощи, в предаването Още от деня по БНТ Румен Христов,

...
Снощи, в предаването Още от деня по БНТ Румен Христов,
Коментари Харесай

Румен Христов, ГЕРБ-СДС: Ние сме против поемането на нов дълг, защото това застрашава критерия за 3% дефицит

Снощи, в предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия Румен Христов, сподели че имат предпочитание да покажат на сътрудниците от ПП-ДБ, че не всичко е цветя и рози. „ Аз си давам сметка, че моят глас нямаше по какъв начин да реши това държавното управление да падне, само че се случиха доста неща през тези месеци, имаше огромен напън от страна на управлението и към мен, и към Съюз на демократичните сили. Ние не желаеме да харчим повече от това, което изкарваме. Големите неща, които ни събраха бяха еврозона, Шенген, смяна в Конституцията и войната в Украйна. И когато приказваш тези неща, а никой не те чува, би трябвало да дадеш знак. Моето гласоподаване беше знак ".

Аз съм уверен, че за всяка министерска позиция ГЕРБ-СДС имат най-малко двама по-добре готови представители в сравнение с тези, които са в кабинета, съобщи Христов.„ Ние нямаме желание сега да смъкваме кабинета, от позиция на това, че службените държавни управления не е нещо по-добро. Просто желаеме министрите да работят по-добре, държавното управление да работи по-ефективно. И нещата, които се взимат като решения да бъдат съгласувани и координирани с нас. Данъчинте закони бяха импортирани без да бъдат съветвани с ГЕРБ-СДС и бяха импортирани тогава, когато Денков и Габриел ги нямаше в България. Просто по този начин не се прави ".

Записването на спомагателен дълг е рисково за България, безапелационен е Христов. „ Ние ще кажем, че сме срещу поемането на нов дълг, тъй като това заплашва критерия за 3% недостиг. И въпреки това, раздаването на повече средства не са противоинфлационна мярка. Да, би трябвало да има стягане на коланите, само че не може със заеми да си купуваш успокоение ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР