Снощи, в предаването Още от деня по БНТ Георги Клисурски

...
Снощи, в предаването Още от деня по БНТ Георги Клисурски
Коментари Харесай

Георги Клисурски: Завършваме 2023 г. в прекрасно финансово здраве

Снощи, в предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия Георги Клисурски сподели, че приключваме 2023 година в прелестно финансово здраве. „ Фискалната ни система е извънредно постоянна, финансовата непоклатимост на страната ни е обезпечена ".

" Не надвишихме недостига от 3%, което е условие за еврозоната, той е 2,2%. През втората половина на 2023 година държавното управление съумя да извърши този много упорит бюджет: 12% нарастване на пенсиите, рекордни вложения в опазване на здравето и обучение. Имаше огромни разноски за инфраструктура, да вземем за пример сектора от Автомагистрала " Европа " сред Драгоман и " Кулата " по този начин, че в реалност да дава отговор на името си ", добави зам.-министърът.

Проектите за Автомагистрала " Хемус " и Автомагистрала " Струма " ще се отпушат през 2024 година, предвижда той със степен на " висока убеденост ". " Вече два от тунелите на " Хемус " са в ремонт - ще бъдат приключени в средата на годината. По Автомагистрала " Струма " имаме прогрес в договарянията с Европейска комисия, надяваме се да стартираме да строим там тази година ", посочи Клисурски.

" Програмата за вложения в общински планове за 2024 година е най-голямата опция за развиване на инфраструктурата в общините, откогато е предоставяна откогато българската страна съществува. Предплащаме 1 милиард и 200 милиона от бюджета за 2023 година Допълнителни средства ще има от бюджета за 2024 година по този начин, че общият бюджет е много над милиард и 200 милиона ", разяснява още той.

От юни до декември Национална агенция за приходите е събрала с 6,5 милиарда повече в сравнение с през предходната година и първата половина на 2023 година " Когато кабинетът " Денков-Габриел встъпи в служба, приходите в Национална агенция за приходите бяха почти на равнищата от юни 2022 година Въпреки 10-те % инфлация и 2% растеж на стопанската система, нямаше нарастване в приходите на Национална агенция за приходите. Ние успяхме да стопим голяма част от дупката ", сподели Клисурски.

" Доходите порастват с 10% по-бързо от инфлацията и обективно българите живеят по-добре ", уверен е зам.-министърът.

В края на юни 2024 година чакаме позитивен отговор за еврозоната за участието ни от 1 януари 2025 година, стана ясно от думите на Клисурски. Той изясни, че националната еднаквост идва от това какво носим в сърцата си, а не от " хартийките в джоба ни ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР