Снощи, в предаването Още от деня по БНТ д-р Александър

...
Снощи, в предаването Още от деня по БНТ д-р Александър
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: За да имаме повече здраве, трябва да имаме организацията и взаимодействието между различните части на здравната система

Снощи, в предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия доктор Александър Симидчиев, сподели че действително, в случай че би трябвало да бъдем напълно почтени, бюджетът е доста значимо нещо за стабилността на страната. „ Бюджетът на касата също е доста значим, само че още по-важно е да има полемика по целта здраве. Здравеопазването е към 25% от това да бъдем здрави, а ние сме на челни места по тютюнопушене, приложимост на алкохол и така нататък Т.е. вършим доста неща да повреждаме здравето си и хвърляме доста пари върху здравната система, като се надяваме тя да ни оправи ".

Бюджетът е нужда, само че има и достатъчност, а бюджетът не е достатъчност, съобщи Симидчиев. „ За да имаме повече здраве, би трябвало да имаме организацията и взаимоотношението сред другите елементи на здравната система ".

Срещу тези пари има няколко новаторски метода, които са верните, т.е. те са тласъци да се случват позитивните неща, изясни Симидчиев. „ Имаме финансов тласък общопрактикуващите лекари да извършват в по-голям % от тези, които подлежат на диспансеризация. Трябва да има и осведомителни акции за профилактични стратегии и ходенето на такива стратегии пази здравето ни. Превенцията постоянно е нещо от най-висока степен на значимост ".

Надявам се с всички публични малките екрани да създадем положителни осведомителни акция, повече часове за здравна култура в опазването на здравето, само че общопрактикуващите лекари ще знаят, че имат тласък да вършат повече профилактични действия, изясни Симидчиев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР