Снощи в предаването Лице в лице по бТВ Владислав Горанов

...
Снощи в предаването Лице в лице по бТВ Владислав Горанов
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Най-доброто предстои

Снощи в предаването „ Лице в лице " по бТВ Владислав Горанов сподели, че най-после всичко ще бъде наред и в случай че ви се коства, че не е, значи това не е краят. Най-доброто следва.

„ Проблемът, обвързван с спиране краткотрайно на взаимоотношенията бе, че ръководството, което се предложи беше релативно фалшив. Натрупа се обаче връзка. Най-добрата вест е, че има връзка. В ГЕРБ от дълго време сме разбрали, че да използваш крайни прилагателни не е верният метод. В последните няколко месеца се разбра, че опция няма и каквото и да изрекат, ще би трябвало да заплащат цената за думите си. В последно време гледат да се побират. Урокът е, че България в никакъв случай повече няма да има парламентарно болшинство от една партия и ще би трябвало да търсят мостови между тях. За мен изборите са най-хубавото решение, изключително поради насъбраното напрежение в последните месеци ", изясни той.

„ Няма причина да ни отдалечава от еврозоната, в противен случай - доближава ни. Бюджетът, който е изработен в тази комплицирана конюнктура е прекомерно великодушен и може да докара до инфлационен напън. МВФ споделя, че този бюджет, в случай че се извърши по метода, по който е признат, ще докара до по-висока инфлация. Нашият единствен проблем за влизане в еврозоната е по-висока инфлация. Иначе България ще има държавно управление. То ще има за цел еврозоната. Инфлацията постоянно е била проблем във финансовата политика от последните 2-3 години. Имаме неверна фискална политика, която ни води до проинфлационен напън ", изрази опасенията си някогашният финансов министър на ГЕРБ.

„ Когато сме правили бюджет сме спазвали всички правила. Има правила на фискално ръководство, които са заложени в пакта за непоклатимост и напредък, който е признат от Европейски Съюз. Човек би трябвало да се разгръща съгласно чергата си. За да отиде бюджетът на недостиг, това би трябвало да става единствено при съществени стопански рецесии и с цел да поддържа някакви стратегически цели, свързани с вложения или възобновяване на стопански напредък. Няма никакви аргументи да си мислите, че можете да финансирате пенсии с дълг или да променяте пенсионният модел и да създавате неправда в него. Голяма част от пенсионирате са демотивирани да се обезпечават заслужено, тъй като получават идентични пенсии. Тепърва ще се приказва за това ", посочи Горанов.

По мотив разривът в обединението сред Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) и ГЕРБ, Горанов съобщи: „ Качеството на ръководство беше толкоз ниско, че огромна част от партиите бяха притиснати до стената. Ние нямаме особена опция, би трябвало още веднъж да седнем дружно с тези хора. Едни избори обаче ще покажат дали тезите на десните партии са съответстващи. Очаква се прекрояване на дяловото присъединяване на партиите в Народното събрание. Моите упования са, че в случай че качеството на ръководството, което сме предложили в последните девет месеца е приемливо, всяка от партиите ще си резервира позициите. Това ще бъде един политически урок за по-малките ни политически сътрудници. Видях в дебатите, че има липса на политическа мъдрост в част от договарящите се. Изпуснаха си нервите или целяха това ".

Основният неуспех, с цел да се стигне до избори е политическата неумелост и некачественото ръководство ", заключи финансистът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР