Снощи, в предаването Лице в лице по бТВ Деян Николов,

...
Снощи, в предаването Лице в лице по бТВ Деян Николов,
Коментари Харесай

Деян Николов: Трябва да се проведе референдум за съдбата на паметника

Снощи, в предаването „ Лице в лице " по бТВ Деян Николов, сподели че Паметникът на Съветската войска няма да бъде отвеян в музей, тъй като там няма място, той не се демонтира, а унищожава и това става със мощ. " ПП-ДБ станаха знак на беззаконието в страната, държат се фашистки. Фашизмът е налагане на мнението на избрана група хора със мощ. В момента няма заповед за демонтажа. Ако се съблюдава законът, процедурата е доста комплицирана. "

По думите му става дума за културна полезност. „ Това, което се случва е на база заповед на един неизвестен областен кмет. За тях това е някаква елементарна сграда и не се зачитат наредбите. На база заповед за обезопасяване го разпарчетосват ", не спести рецензиите си той.

„ Искаме да стартираме да се занимаваме с значимите въпроси на София и за страната. Все още има клони по улиците на София, един месец след бурята. Паметникът предлагаме да си остане там, където е. Ако някой реши да го демонтира - да съблюдава всички разпореждания ", акцентира Николов.

Той бе безапелационен, че би трябвало да се организира референдум за ориста на паметника.

Общинският консултант от " Възраждане " сподели, че прокуратурата може да спре тези деяние, в случай че са незаконосъобразни. „ Стойността на този монумент е 20 млн. лв.. Това е длъжностно закононарушение в изключително огромни размери. За това се санкционира със затвор ", предизвести той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР