Снощи в 22:21 ч. в ОЦ при РДПБЗН-Перник е получен

...
Снощи в 22:21 ч. в ОЦ при РДПБЗН-Перник е получен
Коментари Харесай

Евакуираха блок в Перник заради запалено заведение

Снощи в 22:21 ч. в ОЦ при РДПБЗН-Перник е получен сигнал за пожар на кафене „ ЛОГО “, намиращо се в кв. Изток, оповестяват от пожарната. Целият вход е евакуиран.

На мястото на пожара са изпратени 2 пожарни коли с 2 екипа от РСПБЗН-Перник. В заведението не е имало хора или личен състав, защото е в ремонт. При идване на място екипите откриват, че гори цялата вътрешна част на заведението (около 150 кв.м.).

Същото се намира на партерния етаж на 4 етажен жилищен блок и заради задимяване е направена евакуация на целия вход на блока над заведението.

Все още не е ясно по какъв начин тъкмо се е запалило заведението в кв. Изток – дали е имало гърмеж или не. В момента се чакат екипи на полицията да стартират следствие, регионът е отцепен.

До 2 часа през нощта кметът на Кметство Изток Десислава Стоянова е била на мястото на случая, с цел да приказва и да спомага на евакуираните хора от блока.

При евакуацията е имало двама потърпевши. Две дами са били обгазени, а екип на Бърза помощ им е оказал подпомагане. Едната стара жена е потърпевша при евакуирането. Тъй като е била мъчно преносима, при слизането по стълбите е счупила кост, закарана е от околните й в болница.

Живеещите хора над опожареното заведение описват, че първо са усетили дима от пожара. Не са чули гърмеж. Те са били мощно уплашени, само че все още обстановката се е поуспокоила.

Видими вреди по блока няма, само че жилищата на хората са опушени. Екип на Електрохолд са съдействали за стартирането на тока на хората след потушаване на огъня.

Това е вторият случай, при който заведението е опожарено. Не е ясно дали става  въпрос за тенденциозен палеж или за случай. Заведението е било в ремонт и е предстояло да бъде отворено.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР