Снощи в 21:50 ч на кръстовището при СУ Св. Климент

...
Снощи в 21:50 ч на кръстовището при СУ Св. Климент
Коментари Харесай

СДВР: Протестите са нерегламентирани, a поведението на протестиращите e недостойно

 Снощи в 21:50 ч на кръстовището при СУ " Св. Климент Охридски " - бул. " Васил Левски " и " Цар Освободител ", органите на реда освобождават придвижването. След като придвижването е обновено, лек автомобил бива обкръжен от протестиращите, навлизащи в кръстовището. По автомобила са хвърляни кенове от бира, тиня и други предмети.

" При тази обстановка породи случай - лидерът на транспортното средство реши да потегли обратно, при което се чу зов от намиращо се наоколо момче. Тогава се разбра, че водачът е минал с едната гума на автомобила през крайници на момчето ", съобщи по време на ексклузивен брифинг зам.-началникът на отдел “Охранителна полиция " в Столична дирекция на вътрешните работи Тони Тодоров.

Момчето е отведено в ИСУЛ, а на лидерът са направени проби за съществуване на опиати и алкохол в кръвта. Пробите са негативни.

" В момента преглеждаме камерите от мястото, няма очевидци ", добави Тодоров.

Органите на реда приканиха за разговор с неофициалните водачи на митингите, с цел да се сформира проект на организация.

" Всеки има конституционно право на митинг. Посочва се уредник, време и място на осъществяване, и по този проект ние ще разполагаме с информация за желанията на протестиращите. Така ще се вземат нужните ограничения за спокойно осъществяване на митингите ", разяснява Тодоров. 

От Столична дирекция на вътрешните работи считат, че държанието на протестиращите било неприлично, а самите митинги са нерегламентирани.

" Ние се намираме от първия ден в гражданско непокорство - очевиден отвод от послушание в дадени закони и правила в една страна. При тези обстановки не би трябвало да се употребява физическо принуждение ", допълниха от Столична дирекция на вътрешните работи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР