Снощи в 02:35 ч в МВнР е получен сигнал от

...
Снощи в 02:35 ч в МВнР е получен сигнал от
Коментари Харесай

МВнР: 22-ма левскари са били арестувани в Сплит, 18 още са там

Снощи в 02:35 ч в Министерство на външните работи е получен сигнал от изпълнителния шеф на ФК " Левски” (София), че в град Задар, Хърватия, е зародил случай сред последователи на ФК " Левски” (София) и ФК " Хайдук” (Сплит). В резултат на който е запалена лека кола на българските последователи.

Посланикът на Република България в Хърватия Таня Димитрова и консулът Христина Биджеранова са пристигнали незабавно на мястото на случая и сега са в полицейското ръководство в Задар, където се обясняват детайлностите.

По данни на хърватската полиция, 4-ма от последователите на " Левски” са взели участие в сдърпване с почитатели на " Хайдук” в град Сплит денем през вчерашния ден. След което са се прибрали да нощуват в Задар, където автомобилът им е бил опожарен през нощта на 12 против 13 юли.

Полицията е задържала за разпит общо 22 последователи на " Левски”, за които се счита, че може да са взели участие в поредност от конфликти с почитатели на противниковия тим през миналото денонощие. Няма данни за тежко потърпевши български жители, с изключение на трима, които са с леки телесни пострадвания и им е оказана помощ в локална болница. Със съдействието на българското посолство е обезпечен преводач и се снемат показания на арестуваните.

" Левски” (София) гостува на " Хайдук” (Сплит) през днешния ден от 21,30 ч българско време в първи мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Българското посолство ще оказва цялостно подпомагане на почитателите. Дежурният телефон на българското посолство в Загреб е 00385 984 69 808.

Към 11:00 ч през днешния ден 18 български жители, последователи на ФК "Левски ", са към момента в полицейското ръководство на Задар, с цел да дават писмени показания по отношение на случай с опожарен български автомобил и поредност от конфликти с почитатели на ФК "Хайдук " (Сплит).
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР