Снощи парламентът на Дания прие закон, който може да доведе

...
Снощи парламентът на Дания прие закон, който може да доведе
Коментари Харесай

Дания прие закон, който може да осуети Северен поток 2, ЕК мълчи

Снощи Народното събрание на Дания одобри закон, който може да докара до възбрана за полагане на газопроводи за „ Северен поток 2 “ в териториалните води на скандинавското кралство.
Мярката разрешава на държавното управление да забрани плана за тръбопровода на база съображения за сигурност или тактика за външна политика.
До този миг тези две аргументи не се считаха като основателни за регулаторите да забранят прекосяването на газопровода през датските териториални води, съобщи Фокус.
Европейската комисия следи деликатно обстановката към осъществяването на плана за „ Северен поток 2 “, само че не разяснява новия датски закон, който разрешава на управляващите на скандинавското кралство да закрие териториалните води за газопровода.
Това обявиха за съветската организация TACC от пресслужбата на Европейска комисия.
„ Европейска комисия следи от близко развиването на обстановката към плана „ Северен поток 2 “, който може да има доста политическо и икономическо въздействие на страните от Европейския съюз. Що се отнася до признатия в Дания закон, няма да разясняваме вътрешните процедури на страната, която взема решение по върховен път въпросите за гарантиране на националната сигурност “, означиха от Европейска комисия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР