Снощи отборът на Дарби Каунти надви с 2:1 Барнзли в

...
Снощи отборът на Дарби Каунти надви с 2:1 Барнзли в
Коментари Харесай

Рууни получи огромно признание след дебюта в Дарби

Снощи тимът на Дарби Каунти надделя с 2:1 Барнзли в домашен дуел от 26-и кръг на Чемпиъншип. В края на първата част Джак Мариът откри за домакините, а малко след началото на второто полувреме Елиът Симоеш възвърне равенството в дуела, което обаче бе единствено 7 минути, тъй като в 57-ата Мартин Уагхорн още веднъж изведе "овните " напред. Така Дарби взе първата си победа през 2020-а и стартира годината положително.

Голямата вест в лагера на "овните " бе, че Уейн Рууни направи дълго чакания си дебют. 34-годишният англичанин стартира като титуляр и изигра цялостни 90 минути, като даже дебютира с асистенция, откакто подаде на Мариът за първия гол на Дарби.

След срещата Рууни съобщи желанието си да играе във всеки мач и призна, че той е новият капитан на тима.

"Беше хубаво, упражнявам от дълго време, тъй че се веселя, че се върнах на терена ", призна Рууни.

"Почувствах се добре, значимото е, че взехме трите точки. Всеки, който ме познава, знае, че желая да играя всеки мач, тъй че би трябвало да се възстановя бързо. Въртележката е бърза, ще се опитам да съм подготвен за неделя ", съобщи Рууни.

Освен, че стартира с асистенция, дебютът на легендата бе специфичен и поради това, че носеше капитанската лента, а наставникът на "овните " Филип Коку съобщи, че това решение ще остане за непрекъснато.

"Треньорът ми сподели, че желае да бъда капитан, той приказва с Къртис и аз ще поема лентата отсега нататък. Феновете ме одобриха доста добре. Присъствах на всеки мач от предишния месец и постоянно ме посрещаха отлично ", съобщи Рууни.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР