Снощи около 21 и 50 часа бързият влак от Благоевград

...
Снощи около 21 и 50 часа бързият влак от Благоевград
Коментари Харесай

Камък, хвърлен по влак, рани мъж в главата

Снощи към 21 и 50 часа бързият трен от Благоевград за София е нападнат с камъни от незнайни лица сред гарите Горна баня и Захарна фабрика. Пострадал е млад мъж, който е пътувал във влака .

Хвърлените камъни са счупили стъкло на странична врата на втория вагон от състава на влаковата комбинация, в резултат на което пасажерът е получил пострадвания в главата . Превозната бригада на влака е подала сигнал до Спешна помощ и потърпевшият мъж е откаран в болница .

Подобни вандалски прояви нанасят обилни материални вреди за " БДЖ-Пътнически транспорти " ЕООД, като в действителност саботират всички старания на управлението на националния железопътен транспортьор за предложение на по-добро и по-качествено обслужване на клиентите. Тези похищения заплашват сигурността на придвижването на влаковете , както и живота и здравето на клиентите и чиновниците на националния железопътен транспортьор.

От началото на 2018 година това е 19-ият случай , при който влакове на " БДЖ-Пътнически транспорти " ЕООД са замеряни с камъни . За същия интервал на 2017 година са регистрирани 42 случая , а за цялата минала година са 76 , от които е потърпевш един пасажер.

 Хулигани обстреляха трен с камъни, раниха младо момиче
Хулигани обстреляха трен с камъни, раниха младо момиче

От началото на 2017 година 81 влака на БДЖ са били обект на хулигански прояви

Хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последици . При междинна скорост на влака 65 км/ч, даже и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек.

Щетите, които националният железопътен транспортьор понася всяка година от счупени с камъни стъкла на вагони, мотриси и локомотиви, са в размер на стотици хиляди левове .

 Двама младежи са хвърляли камъните по мотрисата
Двама младежи са хвърляли камъните по мотрисата " Дезиро "

С момчетата ще работят инспектори от Детска педагогическа стая
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР