Снощи най-добрият български баскетболист Александър Везенков записа най-силното си представяне

...
Снощи най-добрият български баскетболист Александър Везенков записа най-силното си представяне
Коментари Харесай

Везенков пренаписа историята на Олимпиакос

Снощи най-хубавият български баскетболист Александър Везенков записа най-силното си показване в своята кариера в Евролигата. Крилото изведе Олимпиакос към победа с 82:71, откакто приключи с дабъл-дабъл от 20 точки и 13 битки, към които добави и 4 асистенции. Най-впечатляващ от статистическа позиция обаче беше коефициентът на потребно деяние на българина. Везенков записа ново персонално достижение от 43 КПД, като също така той счупи върха от 42 на Зак ЛиДей в историята на Олимпиакос в най-силния клубен европейски шампионат.
 Рекорд след връх за Везенков в Евролигата! Рекорд след връх за Везенков в Евролигата!
Бившият състезател на гърците и сегашен подобен на сръбския Партизан стори това в края на 2018-а, когато записва 28 точки и 8 битки при успеха над Будучност. Това достижение на крилото обаче остава в историята, защото Везенков продължи блестящото си показване през сегашния сезон и откакто към този момент сложи нови персонални достижения за битки, асистенции и сполучливи изстрели от зоната за две точки, в този момент той се поздрави и с върхов КПД в кариерата си.

Везенков е доста близо и до това да заслужи премията за MVP на кръга в Евролигата, която може да се трансформира в негова трета от началото на сезона в конкуренцията. Засега националът води безапелационно със своя коефициент от 42 преди останалите четири мача от осмия кръг, които остава да се изиграят довечера. Някой обаче би трябвало да направи в действителност незабравимо показване, с цел да отнеме наградата от ръцете на водача на Олимпиакос.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР