Снощи на извънредно заседание на общинския съвет във Враца бе

...
Снощи на извънредно заседание на общинския съвет във Враца бе
Коментари Харесай

Решено! Бутат Сувенирната палата в центъра на Враца, ще строят търговски център

Снощи на изключително съвещание на общинския съвет във Враца бе гласувано събарянето на емблематичната Сувенирна палата в центъра на града и издигането на административно-търговски център. Решението бе признато с 24 гласа „ За “ и 6 „ Въздържал се “.
Докладната беше импортирана от кмета на Враца Калин Каменов и е за предоставяне на единодушие за осъществяване на обществено оповестен търг с очевидно наддаване за основаване на вещно право на градеж върху недвижимия парцел, където сега се намира постройката. Съгласието се дава против обезщетение посредством даване в благосъстоятелност на общината на равностойни обекти в новопостроената постройка. Предвижда се общата застроена повърхност на новия търговски център да е 2 165.10 квадратни метра. Общината би трябвало да получи обезщетение не по-малко от 736.13 квадратни метра.
Крайната цел е създаване на нов административно-търговски център с 3 надземни етажа и 4-ти – терасовиден. Наддаването при обществения търг ще стартира от 511 962 лв., като сумата съставлява паричен еквивалент на съответната част на правото на градеж в размер на 66%. За спечелил търга пък би трябвало да се дефинира участникът, предложил най-голям % обезщетение в новопостроената постройка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР