Снощи към полунощ нямаме информация за арестувани български граждани. Това

...
Снощи към полунощ нямаме информация за арестувани български граждани. Това
Коментари Харесай

Извънредни новини от консула ни в Лондон за блокираните в Дувър стотици българи СНИМКИ

Снощи към среднощ нямаме информация за задържани български жители. Това съобщи Николай Ванчев - завеждащ консулската работа в Лондон в ефира на Нова телевизия. По думите му до обстановката с протеста се е стигнало поради ограниченията сред Франция и Англия.

Както БЛИЦ писа новият вариант на ковид сътвори огромни усложнения за стотици българи, пътуващи сред Англия и Европа.
Около 200 наши тежкотоварни камиона бяха блокирани, поради изолацията на Острова, подбудена от новия вариант на ковид.

По информация на посолството ни в Лондон към вчерашния ден на улицата в изчакване има и фамилии, които са пътували към България с персонални коли. Сред тях и 8 бебета.



Заради затворената граница се стигна до напрежение сред блокираните хора и управляващите на Острова.

"След като се намираш на Британска територия, би трябвало да спазваш техните закони ", разяснява обстановката Ванчев.

В същото време английското държавно управление нощес заяви, че е постигнало съглашение с Франция за това водачите на камиони, блокирани в Обединеното кралство поради затварянето на границата, да могат да изоставен страната, като им бъде изработен бърз тест за ковид на потегляне.

„ Всички водачи на тежкотоварни камиони, без значение от националността им, би трябвало да бъдат подложени на тест, който дава резултат за към 30 минути. Това съобщи в официално съобщение Министерството на превоза.



Този протокол ще бъде преразгледан на 31 декември, само че може да остане в действие до 6 януари, се споделя още в известието.

Ванчев изясни, че късно през миналата нощ е получил копие от френските служби на заповедта за анулиране на възбраната за прекосяване. Това става при съществуване на документ за негативен тест за ковид.

„ Лаборатории за тестване има в град Дувър и в прилежащия град. Хората и към вчерашния ден нямаха ограничавания да се предвижват, по този начин или другояче бяха нарушили всички разпореждания за напредване във Англия. Съществените упования са, поради огромното количество от пасажери от разнообразни националности, че английската страна би трябвало да провежда това всеобщо тестване”, изясни Ванчев.

По думите на Ванчев по-късно денем ще има още информация и че арестуваните са извадили шанс минималната санкция от 200 лири за в началото нарушаване.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР