Снощи към 19:30 ч. отново е имало атака към електронната

...
Снощи към 19:30 ч. отново е имало атака към електронната
Коментари Харесай

Хора са се определили като марсианци и джедаи в онлайн преброяването на населението

 Снощи към 19:30 ч. още веднъж е имало офанзива към електронната система за броене. Това сподели зам.-председателят на Национален статистически институт Диана Янчева в предаването " Тази заран " по bTV.

" Това към този момент е случай. Докладвано е в Държавна организация " Електронно ръководство " и в Съвета по киберсигурност. През нощта системата не е спирана. Същността на самата офанзива е да се задръсти трафикът, който беше седем пъти по-силен, в сравнение с при утринната офанзива “, изясни Янчева.

Тя посочи, че тазсутрешната офанзива е била от Швеция, а другата – от Китай. Диан Янчева подсигурява, че няма проблем със отбраната на данните на жителите. Относно първата офанзива сутринта зам.-председателят на Национален статистически институт още веднъж изясни, че тя е блокирана още на първото равнище на отбрана.

" Беше стеснен потенциалът на самата връзка към системата по този начин, че да можем да реагираме сполучливо, в случай че още веднъж се появи. В течение на деня имаше огромно скупчване на искащи да се преброят, само че заради тези ограничавания трябваше да изчакват дълго време “, изясни Диана Янчева.

Имало е проблеми и със свързаността с другите бази данни с останалите институции, с които Национален статистически институт работи и обменя информация във връзка с идентификацията на жителите, които желаят да се преброят.

" Част от регистиралите се в първия ден на онлайн преброяването на популацията у нас са се самоопределили като марсианци и джедаи. Това утежнява качеството на информацията. Ние не можем да променим чувството за джедаи, само че този отговор отива в категорията " Други ". Молим хората да дават достоверна информация "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР