Снощи избухна пожар не само в , но и в

...
Снощи избухна пожар не само в , но и в
Коментари Харесай

Две ударени руски рафинерии за една нощ

Снощи избухна пожар освен в, само че и в завода за нефтопродукти в Новошахтинск в прилежащата Ростовска област . Губернаторът на Краснодарския край Вениамин Кондратиев не назова повода за пожара, само че ръководителят на Ростовска област Василий Голубьов заяви за офанзива с дрон сутринта , обобщава Руската работа на Би Би Си.

" Тази нощ покрай село Кисельовка, Красносулинския регион, в завода за нефтопродукти край Новошахтинск, безпилотен летателен уред се разруши в структурите на строящата се междуцехова естакада на завода, след което се взриви. Пожарът, зародил вследствие на детонацията беше неотложно сподавен ", написа Голубьов в своя канал в " Телеграм "

По думите му в гасенето не са взели участие огнеборци, пожарът е сподавен от чиновниците в завода, няма потърпевши. Краснодарският губернатор също съобщи през нощта, че пожарът в Илската рафинерия е бил сподавен бързо.
 Русия е блъснала 35 украински петролни бази от началото на войната
Русия е блъснала 35 украински петролни бази от началото на войната

Нанесени са вреди за 90 млн. $

в Краснодарския край беше сподавен след съвсем денонощие . От Министерството на изключителните обстановки оповестиха за ликвидирането му към среднощ.

В случая с Таман и петролната рафинерия Илски, която се намира на към 30 км от Краснодар, управляващите не оповестяват за офанзиви с дронове. За такива обаче съобщи държавната организация ТАСС.

Що се отнася до завода за петролни артикули в Новошахтинск,, когато той бива ударен от дрон. През юни предходната година губернаторът Голубьов сподели, че след пожар в завода са открити фрагменти от два дрона. Тогава заводът съумя да възобнови работа едвам през август .

През последните дни в Русия и зачестиха случаите на потребление на дронове за офанзива на петролни рафинерии и хранилища. Ден преди този момент. Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Киев не нападна нито Москва, нито съветския президент Владимир Путин.
 ISW: Атаката с дронове по Кремъл е инсценировка
ISW: Атаката с дронове по Кремъл е инсценировка

Опит на Путин да сътвори условия за по-широка социална мобилизация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР