Снощи, групата от около десетина деца, на възраст от 7

...
Снощи, групата от около десетина деца, на възраст от 7
Коментари Харесай

Пожарникар пренася на гръб през реката деца, загубили се в гората край Септември

Снощи, групата от към десетина деца, на възраст от 7 до 10 години, изгубили пътеката за връщане; пожарникар ги пренесъл на тил през коритото на реката

Полицаи и пожарникари от Септември помогнаха на група от деца и придружителката им, изгубили се в планината.

Сигнал за случилото се е получен нощес малко след 20.30 часа. Оказало се, че група от 10 деца на възраст сред 7 и 10 години дружно с придружителката им решили да се разходят в региона към септемврийското село Варвара, където гостуват за лятната почивка. Те отишли до местността Равно боре, само че на връщане се смрачило, изгубили пътеката и се оказали в дере покрай р. Чепинска. Изход от там нямало, трябвало да преминат реката. По това време, обаче реката е пълноводна и нямало по какъв начин групата да премине от другата страна.

Ръководителката подала сигнал на телефона за незабавни повиквания 112. Незабавно бил образуван екип от чиновници от противопожарния сектор в Септември и служители на реда от локалното ръководство. В интервенцията се присъединили и началниците на двете звена.

Пристигайки на мястото, екипите решили подобаващ сектор за превеждането на децата. Периметърът бил осветлен с прожектори и обезопасен с въжета. Един от чиновниците на локалното противопожарно звено пренесъл на тил безвредно всичките 10 деца през коритото на реката. Четири часа по-късно всички се прибрали невредими по домовете си.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР