„Снощи ГЕРБ и ОП скриха дебата за бюджета от хората.

...
„Снощи ГЕРБ и ОП скриха дебата за бюджета от хората.
Коментари Харесай

БСП: ГЕРБ и ОП скриха дебата за бюджета от хората

„ Снощи ГЕРБ и Оперативна програма скриха дебата за бюджета от хората. Скандалите изместиха дебата по предлаганите от Българска социалистическа партия различни политики. За страдание този бюджет резервира досегашната несправедлива данъчна система, която разпределя по несъразмерен метод данъчната тежест сред българските жители, която ражда от ден на ден неравенства. “

Това съобщи пред публицисти в Народно събрание зам.-председателят на ПГ „ Българска социалистическа партия за България “ Жельо Бойчев. Той напомни, че ръководещите не са приели предлагането на левицата за прогресивна система на приходите на жителите, която е по-справедлива. „ Вместо това ГЕРБ продължава с отвод от каквито и да е промени в Бюджет – 2018 година Средствата на българските данъкоплатци се харчат без ясна цел и резултат за тях. Бюджет, който няма никаква държавна политика, подкрепяща стопанската система и производството. Няма никаква политика за превъзмогване на разликите в районите. Той обслужва огромните корпоративни ползи. Той прави богатите все по-богати, а бедните по-бедни в България “, отсече Бойчев. „ Бюджетът за 2018 година е на една пропусната година за България. Той се приема със спуснати черни флагове на Българска академия на науките “, отсече Бойчев.

„ И бюджетът за просвета мина в тъмните часове. Той е на ликвидацията. Затова през днешния ден учените стачкуват и Българска академия на науките са спуснали черните флагове. В бюджета на Българска академия на науките липсват 15 млн. лева за физическо оцеляване. “ Това съобщи пред медиите националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Стоян Мирчев. Той изясни, че никой от ГЕРБ не е показал разбиране- да бъде подкрепена науката в България. „ Няма място за знанието в страната на Борисов. Както няма тъждество сред Винету и науката. За Борисов думите познание и просвета са неразбираеми “, добави националният представител.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР