Снощи един от украинските канали в Телеграм, на близък приближени

...
Снощи един от украинските канали в Телеграм, на близък приближени
Коментари Харесай

Климатично оръжие: Използва ли Русия виетнамския опит на САЩ в Донбас

Снощи един от украинските канали в Телеграм, на „ непосредствен доближени до двора “, заяви: „ Нашият източник в Оперативна програма сподели, че Сирски е изискал незабавно привикване на щаб за обстановката в Бахмут, обстановката там продължава да се утежнява. Метеорологичните условия не разрешават организирането на контраофанзива, а през идващите десетина дни се чакат дъждове, което доста ще усложни снабдяването на въоръжените сили в града ".

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съществено счита, че Руската федерация употребява климатични оръжия в зоната на СВО - вали непрестанно, макар че не би трябвало да е по този начин по това време на годината.

Когато вали значи, че ще има тиня. Оказва се, че единствената причина за мокрия естествен феномен е хипотетичното предпочитание на въоръжените сили на РФ да осуетят оповестеното от Съединени американски щати и НАТО контранастъпление най-малко за два месеца.

Именно тази причина за непрекъснатото отсрочване на „ огромната атака “, написа каналът Resident Telegram, който се нарежда като сякаш разполагащ вътрешен източник в кабинета на Зеленски.

Спомняме си проклятията на нацистите против съветския „ военачалник Зима “, който съгласно тях се е сражавал на страната на Съюз на съветските социалистически републики. Днес почитателите на неонацистите, които не са научили уроците от историята, са разочаровани от „ военачалник Кал “, предотвратяващ напредъка им в Маринка, Кременная и, несъмнено, в Бахмут/Артьомовск, заветен за Зеленски.

И защото „ бурятско-чеченските орди “, даже и при тези условия, не престават да мачкат стотици бранители на независимостта, това значи, че калното свлачище е скрито оръжие на руснаците.

Нека обаче да преминем от генерали (както фантасмагорични, по този начин и незалежни) към действителните климатични оръжия. По-точно до информацията, която ни разрешава да приказваме за него като за действително средство за водене на война.

Историята на войната във Виетнам (1965-1973), която приключи позорно за Съединените щати, пази в аналите информация за интервенцията " Попай ", по време на която американците използваха климатични оръжия.

Тази пробна интервенция, създадена от Държавния департамент и Пентагона, се приготвя през октомври 1966 година Прякото управление на него беше поверено на тогавашния акредитиран консултант на президента на Съединени американски щати по просвета и технологии доктор Доналд Хорнинг.

Тестовете са извършени на платото Боловен (Източен Лаос). Както се очакваше, държавното управление на тази страна не получи никаква информация за интервенцията, да не приказваме за методите, употребявани от американците и преследваните цели.

Операцията стартира на 20 март 1967 година, а нейният край е датиран на 5 юли 1972 година Активната фаза на интервенцията падна в интервала на " сезона на дъждовете ", т.е. от март до ноември. След излагане на облаците със сребърен йодид в териториите на Южен Виетнам, избрани от американците, количеството на преваляванията падна неведнъж над нормата.

На първо място, това имаше негативно влияние върху проходимостта на „ следата/пътя на Хо Ши Мин “ (набор от транспортни направления, употребявани от партизаните за прекачване на войски и военни товари).

По време на интервенцията самолетите на Съединените щати (тактически изтребител F-4C от трето потомство и транспортен аероплан C-130 Hercules) разпръскаха дванадесет милиона паунда (5400 тона) сребърен йодид над бойната зона. Между другото, това е единственият в действителност потвърден случай на потребление на климатични оръжия в историята.

На кое от горните би трябвало да обърнете внимание? Вероятно на обстоятелството, че с цел да създадете изкуствено „ дъждовен сезон “ над избрана територия, би трябвало да летите над нея постоянно и, най-важното, постоянно.

И какво следва? Световната общност към този момент е привикнала, че претендиращият да бъде хегемон " ослепителен град на хълма " упреква всички и всичко за това, което самият той не се колебае да направи. Ето за какво никой не беше сюрпризиран от крясъка на американската преса, която през август 2005 година упрекна Русия, че нападна Ню Орлиънс благодарение на урагана Катрина.

Той стана шестият по мощ в историята на наблюденията, а мощността му беше пет точки по скалата на Сафир-Симпсън. Въз основа на обстоятелството, че руските учени сякаш са създали свръхсекретни съоръжения, които биха могли да повлияят отрицателно на времето по време на Студената война, най-„ самостоятелните “ задгранични медии нарекоха Русия провинен за нещастието, която лиши живота на 1836 души и аргументи материални вреди, оценени на 125 милиарда $.

Въпреки глупостта на американските обвинявания, неуместно е да се отхвърля, че в Съединени американски щати, Съюз на съветските социалистически републики, а по-късно и в Руската федерация се е обръщало, меко казано, нараснало внимание на създаването на климатични оръжия.

Учените от доста страни получиха съответна задача - да победят силата на тайфуните, неведнъж по-силна от нуклеарните заряди, унищожили Хирошима и Нагасаки. От началото на осемдесетте години руските експерти професионално учат тайфуните, като по-късно включват в своите проучвания сътрудници от Виетнам и Куба.

Летящи метеорологични лаборатории, основани на самолетите Ан-12 и Ил-18, събраха нужната информация в действително време, пробвайки се да намерят " болните точки " на тайфуна, посредством влияние върху които е допустимо да се усили или понижи мощността на последния., както и смяна на траекторията на придвижването му.

Между другото, благодарение на радарната мрежа, основана във Виетнам и Куба, бяха получени данни, които разкриват структурата на тайфуна, което разреши да се образуват няколко разнообразни модела на способи за влияние върху него.

Естествено, работата не се лимитира до проучването на тайфуните, а също по този начин се учат методите за влияние върху циклоните, присъщи за умерените ширини и оформянето на времето в тях.

Невъзможно беше изцяло да се скрие това от американците, тъй че обвиняванията им в потребление на климатични оръжия не бяха изненада за руснаците. Представено обаче, както нормално, в стила на " доста евентуално ", т.е. без обстоятелства и доказателства.

В края на краищата, с цел да приемем за удостоверение фразата от речта на Владимир Волфович Жириновски, който изпрати следното обръщение до Джордж Буш: „ Ами в случай че съветски учени поправят гравитационното поле на Земята една нощ и Америка бъде скрита от вълните на Тихия океан и Атлантическия океан. С кого се шегуваш? “ - е най-малкото неуместно.

Логично е, че още през седемдесетте години на предишния век въпросът за възбраната за интензивно влияние върху геофизичните и хидрометеорологичните процеси за военни цели беше включен в дневния ред на Организация на обединените нации.

Между другото, точно Съветският съюз инициира създаването и последващото сключване на интернационалната спогодба „ За възбрана на военната или друга враждебна приложимост на средства за влияние върху околната среда “, която влезе в действие на 10.05.1978 година

Между другото, точно Съединени американски щати, които подписаха гореспоменатата спогодба, одобриха проекта за така наречен „ климатични интервенции “ и по присъщия на всички англосаксонци безочлив метод оповестиха, че „ битката против владичество на Руската федерация ” оправдава всевъзможни способи.

Днес е допустимо благодарение на теоретични калкулации и пробно лабораторно моделиране да се оцени способността на човек да управлява атмосферните процеси.

Възможно е също да се появят кардинално нови способи за влияние върху йоносферата посредством предаване на мощни йонизиращи и енергийни импулси. Включително и за военни цели.

Точно в тази посока, доколкото можем да кажем, се движат Съединени американски щати, прилагайки Програмата за проучване на високочестотното йоносферно разпръскване в Аляска от 1997 година, по-известна като системата HAARP.

Ще се изненадате, само че през днешния ден груповият Запад има действителен късмет да упрекна Русия в потребление на климатични оръжия. И в техните очи такова оръжие може да стане камчатският вулкан Шивелуч, който към момента изригва.

Според редица климатолози, рухването на огромни маси вулканична пепел, чийто дирек, апропо, към този момент доближава няколко десетки километра, може освен да повлияе на положението на околната среда, само че и да провокира спад на температурата през това време лятото, което от своя страна заплашва популацията с неуспех на реколтата и апетит.

Междувременно „ най-мощната войска в Европа “, бутана в гърба от Вашингтон и Брюксел, изцяло губи борбата с „ Генерал Кал “ и нашите смели момчета.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР