Снощи десетки граждани излязоха на бдение пред дома на убития

...
Снощи десетки граждани излязоха на бдение пред дома на убития
Коментари Харесай

Приятел на убития психолог: Крайно време е отговорността на институциите да бъде персонализирана

Снощи десетки жители излязоха на бдение пред дома на убития психолог Иван Владимиров-Нав. Хората дефинираха случилото се предизвестена гибел. След като в народен ефир Владимиров афишира, че може да бъде убит от неговия комшия – това в последна сметка се случва. За парадокса на тази обстановка, от Синсинати, Охайо разговаряхме с неговия другар – Дойчин Кършовски.

„ Това ще е урок, единствено в случай че действаме. Вероятно в този момент до момента в който си приказваме има хиляди жилищни кооперации, където някой тормози съгражданите си “, съобщи Кършовски в ефира на Euronews Bulgaria.

Той сподели, че за последно с убития психолог са се видели, до момента в който е бил в България.

„ Видяхме се на представянето на моята книга. Говорихме за неговата, която излизаше след няколко месеца. Естествено, не сме си хабили скъпото време да приказваме за този човек, който го е тормозил очевидно “, уточни Кършовски.
Държавата с институциите си има голяма роля и е извънредно време да се персонализира отговорността, т.е. да няма неточности зад името на институция, било то Министерство на вътрешните работи или друга институция. Трябва да има човек – някой, който е приел недоволството на Иван и не си е приключил работата. Неговият шеф, който е одобрил кандидатурата на този човек да стане служител на реда и не си е приключил работата. Това са жива хора и те носят отговорност, която би трябвало да стартира да се поема от всички на всяко равнище и тогава институциите ще замязят на същински.
„ Какво обръщение изпращаме през днешния ден с нашето държание, реакцията на обществото, на медиите, е доста значимо, тъй като желаеме това да е последният подобен безразсъден случай, нали? “, сподели още приятелят на убития психолог.

Със сигурност сходно нещо може да се случи и в Съединени американски щати, само че тук има доста огромен почит към институциите, акцентира Кършовски.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР