Снощи активисти на ВМРО начело с Ангел Джамбазки се събраха

...
Снощи активисти на ВМРО начело с Ангел Джамбазки се събраха
Коментари Харесай

Заради подкрепата на ГЕРБ към френското предложение за РСМ: ВМРО протестираха пред дома на Бойко Борисов

Снощи деятели на Вътрешна македонска революционна организация отпред с Ангел Джамбазки се събраха пред дома на Бойко Борисов.

Поводът за нощната блокада е поддръжката на Борисов на френското предложение за еврочленството на Северна Македония. Протестиращите носеха транспаранти с надписи " Не предавай Македония ".

" Трябва да бъде предпазен ползата на македонските жители с българско съзнание, би трябвало да бъдат вкарани периодите, които да бъдат гаранция, че в случай че нещо не се случи няма да продължи процеса и може да бъде върнат обратно. Трябва да бъдат вкарани всички неща детайлно.

" Това е всичко, което вършим, в благозвучие с контракта и рамковата позиция на българския парламент ще бъде вкаран протокола и по преговорната рамка и заключенията на Съвета. Това е, което ще се случи с помощта на изявленията на господин Борисов през днешния ден и позицията, която ГЕРБ изрази. Гарант ще бъде целия Европейски Съюз и всички страни членки. Съвета и Комисията ", отговори му Георг Георгиев.

За да поддържат водача на ГЕРБ, пристигнаха съвсем всички от парламентарната група на партията.

Стигна се до пререкания сред досегашните съдружни сътрудници в 44-ото Народно заседание поради участието на Северна Македония, само че в последна сметка организираха градивен разговор.

А. Джамбазки: Ние нямаме доверие на Комисията.

Г. Георгиев: Всички органи на Европейски Съюз ще бъдат поръчител за процеса.

А. Джамбазки: Гарант ще бъде само Съветът на министрите.

Г. Георгиев: Благодарение на това, което направихме през днешния ден. Ако не бяхме извели въпроса пред очите на публиката държавното управление щеше да го замете да отиде с една неподготвена позиция. Но замисли се, с помощта на нас в този момент всички документи на Европейски Съюз ще влязат в благозвучие и в синхрон с българската Рамкова позиция от 2019 година и с българския контракт със РСМ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР