Снощи, 31 януари, около 19.30 часа в София бе убит

...
Снощи, 31 януари, около 19.30 часа в София бе убит
Коментари Харесай

В София бе убит Мартин Божанов - Нотариуса

Снощи, 31 януари, към 19.30 часа в София бе погубен Мартин Божанов - Нотариуса. Божанов бе убит в столичния квартал Горна Баня, в затворен комплекс на територията на някогашните дипломатически тенис кортове, съобщи БГНЕС.


На място е била и майката на простреляния, която е на 68 години, както и дете на 4 години и бебе. " Този човек, аз доколкото знам, е бил в годините забавен около делото " Крашевски ", нотариуса. В момента служебно ми е известно, че в Софийска градска прокуратура има подадени сигнали за опасност от негова страна по отношение на магистрати ". Това сподели градският прокурор на София Илияна Кирилова и разясни: По делото се работи, разпитват се очевидци, откриват се и други неща. " Това, което мога да кажа, е, че ще видя на какъв стадий е делото, само че знам, че се работи интензивно, в това число и за имотни измами. Имаме сигнали, подадени от магистрати, които не са прокурори, за отправени закани към тях ", сподели още Илияна Кирилова. Заместник-градският прокурор на София Иво Илиев съобщи, че ще бъде стартирано досъдебно произвеждане за ликвидиране.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи комисар Живко Коцев заяви, че се " откриват очевидци и очевидци ". Той прикани жителите, които разполагат с някаква информация, да спомагат на проверяващите. " Всички сили са вдигнати на крайник. Работим, с цел да установим причинителя на убийството. Малко преди 20 часа е получен сигналът. Веднага, откакто е признат сигнала, са реагирали сътрудниците ", сподели още основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

По първични данни на проверяващите става дума за изстрели с огнестрелно оръжие, попаднали в тялото и евентуално в главата на жертвата. Цяла нощ екипи са работили на място.

Името на Мартин Божанов - Нотариуса се появи в следствието на " Антикорупционния фонд " за ресторантьора Веселин Денков. В следствието бяха излъчени записи на диалози, които Ивайла Бакалова - дамата, която живее с Денков на фамилни начала, е направила с юристи и консултанти, до момента в който Денков е бил в ареста след задържането му през септември 2020 година В тях се разясняват суми, които са нужни, с цел да бъде пуснат задържаният - минимум 100 000 евро. Един от упоменатите в следствието на " Антикорупционния фонд " бе Мартин Божанов.

Заради убийството беше анулирано плануваното за нощес обучение за реагиране при изключителна обстановка в София. Това стана ясно малко преди началния час на учението 22:00 ч. То трябваше да тества проектите за реагиране при изключителна обстановка, както и готовността и подготовката на органите за ръководство и силите за реагиране на национално и териториално равнище. В действителна среда и в действително време трябваше да се състоят на практика дейности според сюжета на учението с присъединяване на екипи от разнообразни структури на Министерство на вътрешните работи, Министерството на защитата, Столичната община, Спешна помощ, Българския Червен кръст и други /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР