Снивмка: PexelsРайонен съд-Варна взе най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо

...
Снивмка: PexelsРайонен съд-Варна взе най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо
Коментари Харесай

Съдът взе най-тежката мярка спрямо варненец за причинена телесна повреда на майка му

Снивмка: Pexels

Районен съд-Варна взе най-тежката мярка за процесуална насила по отношение на 26-годишен, притеглен като обвинен за причиняване на телесна щета и отправяне на закана с ликвидиране към майка си в изискванията на домашно принуждение, оповестяват от институцията.

Съдът почете настояването на прокуратурата и наложи най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с 26-годишен мъж, по отношение на който са предявени обвинявания за причиняване на лека телесна щета (по член 131, алинея 1, т.3 и т.5а от НК) и за закана с ликвидиране, като заканването би могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му (по чл.144, алинея 3, т.1 и т.3 от НК). Деянията се явяват осъществени в изискванията на домашно принуждение по отношение на майката на обвинения. Съгласно наредбите на Наказателния кодекс и двете закононарушения, за които е притеглен обвиненият 26-годишен мъж, се санкционират с отнемане от независимост, като едното от тях е тежко по смисъла на закона. 

От писмените и гласни доказателствата по делото съдът одобри, че може да се направи обосновано съмнение за авторство на действието, както и че съществува действителна заплаха обвиненият да извърши друго закононарушение или да се укрие. От приложената по делото информация за съдимост е видно, че 26-годишен мъж е осъждан за разнообразни по тип и темперамент закононарушения, а действията за които е притеглен по актуалното произвеждане са осъществени броени дни след излизането му от пандиза. Районният съд одобри, че най-адекватната мярка за неотклонение по отношение на него се явява „ задържане под стража “.  

Обжалването на определението по мярката е в 3-дневен период, като при положение на тъжба делото бе планувано пред ВОС за 27 март т.год. от 13 часа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР